Herr
2021-07-25 19:27:08
Delad pott på Bravida Arena

BK Häcken och IF Elfsborg delade på poängen under söndagens allsvenska match. Slutresultatet skrevs till 1–1 efter mål av Per Frick och Alexander Jeremejeff. 


I dagens startelva var Tobias Carlsson, som stod för en fin prestation mot IFK Norrköping, tillbaka och ersatte Johan Hammar bredvid Joona Toivio. Även Tobias Heintz var tillbaka på mittfältet och Alexander Faltsetas ersatte skadade Erik Friberg.

BK Häcken var nära på att få en drömstart, men Patrik Wålemarks frispark tätt utanför straffområdet gick strax utanför. Istället var det bortalaget som skulle få drömstarten. Efter tio minuter tappar BK Häcken boll och Rasmus Alm serverar en djupledslöpande Per Frick, som ur snäv vinkel och via Peter Abrahamsson sätter 1–0. Tung start för de gulsvarta. Kort därefter är bortalaget återigen nära på att måla. Två gånger om. Men båda gångerna står Peter Abrahamsson i vägen och agerar räddande ängel.

Cooling breaket efter 27 minuter gjorde BK Häcken gott. Sex minuter senare slår Patrik Wålemark en hörna och efter en tilltrasslad situation i straffområdet lyckas Alexander Jeremejeff få in bollen i mål. Det var Jeremejeffs sjätte mål för säsongen, ett färre än skytteligaledaren Antonio Colak.

 

Andra halvlek är tillknäppt. BK Häcken inledde piggt, men chanserna uteblev. Bortalaget hade även dem svårt att skapa något framåt. Något halvfarligt skott där, någon styrning här, men de där riktigt heta chanserna fattades. Halvlekens absolut bästa chans kom med kvarten kvar när inbytte Daleho Irandust fint assisterade Benie Traore som sköt strax utanför stolpen.

Matchen slutar 1–1, vilket får anses rättvist sett till hur matchbilden såg ut.

– Tuff match och vi kommer härifrån med bara en poäng. Det känns surt. Vi hade alla möjligheter att ta tre poäng idag, men ibland får man bita i det sura äpplet. Vi hade inte det tålamodet som vi vill med boll sista 15–20. Vi har bra spelare som vill ha mycket boll, som t.ex. Daleho Irandust, vi måste ge honom bollen mer, då kan det hända grejer, säger lagkaptenen för dagen, Alexander Faltsetas, som också passar på att hylla publiken:

– Underbart att ha publiken på plats. En otrolig känsla att ha dem här. Det har varit mycket ”spökmatcher” under pandemin, så det känns otroligt att ha dem tillbaka.

 

Per-Mathias Högmo efter matchen:

– Vi möter ett solitt lag, som är välspelande med en fin blandning av fysik och teknik. Vi är i perioder bra under matchen och visar härlig lagmoral att vi slår tillbaka efter smällen mot Aberdeen. Det var viktigt för oss att komma tillbaka med en god match här idag. I perioder är det vår bästa match spelmässigt, det tycker jag. Jag börjar se tendenser till hur jag vill att vi ska spela, men fortsatt så ger vi bort alldeles för enkla bollar. Vi kommer till goda lägen, men sedan brister vi tekniskt som gör att vi mister bollen istället för att komma till målchanser. Vi kunde vunnit, men vi hade också kunnat förlora, så jag tycker att 1–1 är ett rättvist resultat idag, säger han och väljer också att lyfta fram Tobias Carlsson, som ännu en gång står för en mycket stabil insats:

– Stort grattis till ”Tobbe”, som idag visar att han är en riktigt stabil mittback i Allsvenskan. Han gör sin andra match från start och det gläder mig väldigt att se honom. Han har gått och väntat på sin chans, tar chansen borta mot Kalmar, spelar prickfritt borta mot Norrköping och följer upp det idag. Han är bra med bollen och bra i sitt positionsspel. Det är viktigt för oss.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved