Herr
2021-05-01 19:31:03
Delad pott på Tele2 Arena

BK Häcken inkasserade under lördagen årets första poäng i Allsvenskan 2021 när laget spelade 1–1 mot Hammarby på Tele2 Arena. Alexander Jeremejeff satte ett tidigt ledningsmål, men Hammarby kvitterade i andra halvlek genom Abdul Khalili.

Andreas Alm gjorde en ändring i startelvan sedan matchen mot Sirius – Joona Toivio var tillbaka och ersatte Johan Hammar i mittlåset. I övrigt formerades laget likadant med Alexander Jeremejeff längst fram, som kom att bli halvlekens huvudperson.

Hammarby inledde piggt och efter redan två minuter drog Akinkunmi Amoo till ett farligt skott, men Pontus Dahlberg kunde enkelt plocka bollen. Fyra minuter därpå delade domare Kaspar Sjöberg ut kort nummer två och tre när Alexander Faltsetas och Astrit Selmani rök ihop och dessförinnan hade Abdul Khalili fått syna det gula efter en eftersläng. Det var heta känslor både på plan.

Åtta minuter in lägger Gustav Berggren ut bollen till Martin Olsson. Nyförvärvet från Helsingborg tar emot och slår ett i det närmaste perfekt inlägg till Alexander Jeremejeff, som tar sig framför Mohanad Jeahze och nickar in 1–0 till BK Häcken. Efter två raka mardrömsstarter, först mot Malmö och sedan mot Sirius, fick BK Häcken äntligen en drömstart på matchen.

Med kvarten spelad är Jeremejeff återigen nära på att måla efter schabbel i Hammarby-försvaret, men David Ousted i Hammarby-målet gör sig stor och räddar.

Hemmalaget kändes ständigt farliga och trion Ludwigsson, Selmani och Amoo arbetade hårt för att skapa chanser, men den där riktigt heta målchansen uteblev under första 45.

Till den andra halvleken bytte Hammarby in Darijan Bojanic och fick med det ny fart på spelet. Tio minuter in står BK Häcken-spelarna och sover när Hammarby levererar en intränad hörnvariant. Inbytte Bojanic slår hörnan och Abdul Khalili rusar fram i straffområdet och på ett tillslag lyckas han via Joona Toivios fot få bollen i mål. En jobbig kvittering för BK Häcken, speciellt med tanke på energin det gav hemmalaget.

Efter lite mer än timmen kommer också 2–1 till Hammarby när Mads Fenger stöter in ett Jeppe Andersen-inlägg, men den assisterade domaren höjer flaggan och målet döms bort för offside.

Två minuter senare är Hammarby återigen nära på att sätta ledningsmålet, men då står Pontus Dahlberg, som var en av planens bästa idag, i vägen när Astrit Selmani kommer fri.

För BK Häckens del var det relativt chansfattigt i andra halvlek, Alexander Faltesetas hade ett farligt skott och Patrik Wålemark likaså, men i övrigt hade de gulsvarta det svårt offensivt. På tilläggstid kommer dock en av matchens farligaste chanser när Gustav Berggren, framspelad av Jeremejeff, kommer fri. David Ousted i Hammarby-målet gör sig dock återigen stor och kan rädda mittfältarens avslut.

Det märktes att båda lagen ville ha tre poäng, men matchen slutar 1–1, vilket betyder att BK Häcken inkasserade årets första poäng i Allsvenskan.

– Jag tycker vi gör en bra första halvlek, vi vågar spela igenom och håller i bollen bra och sedan tar vi även ledningen och har en bra känsla. I andra blir vi lite låga och de får mer tryck på oss och vi blir lite rädda om poängen. Det står och väger fram till 1-1, men när de gör målet får de energi och vi får inte spelet dit vi vill. Känslan är ändå att vi tappat två poäng och får bara en poäng med oss, säger Alexander Faltsetas efter matchen.

Nästa helg väntar derby mot IFK Göteborg på Gamla Ullevi.