"Det blir en rolig utmaning" - BK Häcken BK Häcken
Herr
2021-07-20 12:40:49
"Det blir en rolig utmaning"

Peter Abrahamsson har kastats in i hetluften direkt efter sin korsbandsskada och har nu gjort tre allsvenska matcher tillbaka. På torsdag inleds Europa Conference League-kvalet och det blir fjärde gången han kliver in i ett Europakvalspel med BK Häcken.

– Det blir en rolig utmaning, säger han.

 

I början av augusti 2020 drog Peter Abrahamsson sitt korsband och månader av rehab väntade BK Häckens givne förstemålvakt. Under försommaren klev han in i full fotbollsträning igen och i den allsvenska återstarten fick han äntligen göra allsvensk comeback.

– Det har i det stora hela känts bra. Klart man varit lite ringrostig, men det var skönt att få AIK-matchen och den räddningen (enhandsräddningen på Stefanellis nick, reds amn). Det var bra för självförtroendet, att få känna att man fortfarande kan, säger Abrahamsson och fortsätter:
  – Det tog längre tid att få tillbaka målvaktsdelen än jag trodde, men nu känns det bra igen. Jag har lite att jobba på med positions- och inläggsspelet, men annars känns det bra. Jag känner mig lugnare nu än innan, vet inte varför. Känns mer avslappnat när jag spelar.

 

Peter Abrahamsson har spelat under Peter Gerhardsson, Mikael Stahre, Andreas Alm och nu även Per-Mathias Högmo, som inlett sin sejour som BK Häcken-tränare med tre raka allsvenska segrar.

– Hela gruppen har fått ny energi. Vi spelar på ett nytt sätt som killarna verkar tycka om. Det har väl inte riktigt hunnit klaffa på plan ännu, men de flesta verkar tycka om det nya spelsättet, säger han och utvecklar vad som inte klaffat:

– Vi har väl inte dikterat matcherna på det sättet vi vill. Vi har vunnit, vilket såklart är det viktigaste, men matchbilderna har inte varit som vi vill. Vi vill ha mer boll och styra matcherna lite mer. Men det kommer med tiden och ju mer vi tränar på det. Jag tycker ändå vi gjort bra matcher hittills.

 

På torsdag kliver BK Häcken in i kvalet till Europa Conference League när laget möter skotska Aberdeen FC på bortaplan.

– Det blir en rolig utmaning, ett kul avbrott i vardagen att resa iväg och se ett nytt land. Det är annorlunda med hemma- och bortamöten, det kan hända mycket.

 

För Abrahamsson blir detta fjärde gången han kvalar till Europa med BK Häcken. Värdefull rutin, när svårscoutat motstånd väntar.

– Jag tror det är bra att ha rutinen till sådana här matcher. Man vet inte riktigt vad som väntar när man möter en annan fotbollskultur. När vi spelar i Allsvenskan möter vi spelare som vi ser varje vecka, men den här typen av motstånd är mycket mer svårscoutat, säger Abrahamsson och kommenterar vad han tror BK Häcken kommer ställas mot:

– Vi har inte hunnit prata så mycket Aberdeen än, mer rundat av IFK Norrköping. Men vi har tränat mycket inlägg och det tror jag vi kommer få se mycket av. Jag tror det blir en tuffare match än vanligt, mer närkampsspel, mycket inlägg och mycket spring, jag tror de kommer ”kötta” på.

 


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.