Herr
2021-05-27 14:14:22
”Det var en skön känsla att få göra debut”

Via IF Warta och Eriksberg hamnade William Milovanovic i BK Häcken som 12-åring. Sju år senare fick han göra det han väntat på så länge – sin allsvenska debut.

 

Det var kanske inte den allsvenska debuten William Milovanovic drömt om när han hoppade in med endast fem minuter kvar mot Örebro. Precis innan han ersatte Rasmus Lindgren hade Örebro chockat de flesta och vänt ett 0–2-underläge till 3–2. Hans allsvenska debut drunknade i resultatet, men det var trots allt en historisk dag för Milovanovic.

– Det var en skön känsla att få göra debut, en milstolpe i karriären, men det är klart att jag önskat att matchen slutat på ett annat sätt, säger han.

Borta mot Mjällby i matchen därpå fick han chansen igen när BK Häcken jagade ett ledningsmål i slutskedet. Milovanovic fick en lysande möjlighet att sätta 2–1, men målvakten kunde rädda hans skott från nära håll.

– Efter matchen tänkte jag på 500 andra grejer jag hade kunnat göra i den situationen. Hade jag satt den hade jag blivit matchhjälte, men det är fotboll, allt kan hända.

 

Hisingssonen Milovanovic kom till BK Häcken som 12-åring och efter att ha imponerat på Slätta Damms planer blev han uppflyttat till akademin.

– Det var nervöst när jag skulle träffa tränarna och få beskedet om jag skulle bli uppflyttad eller inte. Då visste jag inte om de skulle säga ”vi ses nästa år” eller ”vi går skilda vägar”, det var stressigt, säger han och fortsätter:

– Sedan dess har jag alltid vetat att om jag gör min grej så når jag A–laget, så har jag alltid tänkt. Men jag är också tacksam för alla som hjälpt mig att nå dit jag är idag, speciellt Hristijan (Cvetkovski, P17-tränare) och Jesper (Ljung, P19-tränare).

 

Inför årets säsong skrev den löpstarke mittfältaren på ett tvåårskontrakt med BK Häcken. På försäsongen har han visat sin potential och träningsmatcher inkluderat är han en av BK Häckens bästa målskyttar i år.

– Jag tycker att det gått uppåt hela tiden. Jag känner att jag utvecklas och blir bättre för varje dag.

 

Efter cupfinalen på söndag väntar EM-uppehåll och semester för de som inte har landslagsuppdrag i juni. När spelarna kommer tillbaka är inte Andreas Alm kvar och kanske har de då en ny huvudtränare att imponera på.

– Andreas har hjälpt mig mycket och han har fått mig att känna mig delaktig i laget, vilket är viktigt för mig. Han har gett mig chansen i flera matcher.

– Nu när man kommer tillbaka efter semestern kommer det att bli en nystart. Då är det bara att kämpa varje dag för att visa den nya tränaren att man ska spela.

 

Innan uppehållet ska det dock spelas en sista match – cupfinalen mot Hammarby på söndag.

– Jag tror vi vinner. Vi fick vår första trepoängare senast och det kommer hjälpas oss i finalen, avslutar Milovanovic.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved