Herr
2020-02-23 18:17:36
Drömstart på cupäventyret

Efter lite drygt fyra månader utan tävlingsmatch var det äntligen dags att kliva in i Svenska Cupen 2020. Och vi hade inte kunnat önska oss en bättre start. GAIS besegrades med 3-0 efter mål av Lundberg, Irandust och Yasin.

Vi höll i taktpinnen inledningsvis, men det var inte förrän GAIS nyförvärv Mervan Celik var nära på att rinna igenom och Lindgren åkte på ett efterföljande gult kort som vi vaknade på riktigt. Fjorton minuter in i matchen fixar Lundberg en hörna som Irandust slår. Samme man som fixade hörnan är också sist på bollen när han omarkerad får nicka in 1-0 efter en fint slagen hörna av ”Dalla”. Drömstart på tävlingssäsongen 2020.

Målet ger effekt och resten av halvleken totaldomineras av BK Häcken. Jasse Tuominen, som var pigg och rörlig matchen igenom, är nära, men när 2-0-målet kommer är det Daleho Irandust som skrivs in i målprotokollet. I matchminut 27 placerar Irandust

in bollen bakom Matthias Karlsson i GAIS-målet efter ett riktigt mönsteranfall av gulsvart. Resten av första halvlek domineras precis som första halvtimmen av BK Häcken och när lagen går till halvtidsvila hade ledningen kunnat vara ännu större än 2-0. Viktor Lundberg, som fick spela på den ovana position till vänster på det offensiva mittfältet, var en halvlekens piggaste.

– Vi kommer in i det bra direkt och spelar en fin fotboll. Man tänder till lite extra när det är tävlingssäsong. Jag fick en hel del yta på vänsterkanten och det är såklart alltid kul att få göra mål, säger han efter matchen.

Sista 45 är chansfattigare, men den gulsvarta dominansen kvarstod. Vi hade full kontroll på händelserna och med tio minuter kvar av matchen tar inbytte Ahmed Yasin saken i egna händer. Han driver upp bollen från egen planhalva och efter lite tråcklande prickskjuter han in matchens tredje, och sista, mål.

– Jag tycker att vi startade matchen bra och flyttade boll på ett väldigt bra sätt, vilket gjorde att GAIS hade svårt att få tag på den. Vi visar upp ett kombinationsspel som inte är jättevanligt så här tidigt på säsongen och jag är nöjd med vårt hårda defensiva jobb. Utan det så får vi inte ha bollen så länge som vi hade idag. Det här var en god start på tävlingssäsongen, säger Andreas Alm.

Nästa helg väntar match två i gruppspelet, då åker vi till Skåne och möter Eskilsminne. Därefter väntar en avgörande match mot Östersund hemma på Bravida Arena. Biljett till den matchen köper du HÄR.