Dubbelmöte med Varberg väntar - BK Häcken BK Häcken
Herr
2020-08-12 13:17:38
Dubbelmöte med Varberg väntar

Varberg imorgon och Varberg på måndag – när serien vänder efter morgondagens match så innebär det för BK Häckens del att dubbelmöte med nykomlingen väntar.


Varberg är det sista laget som BK Häcken har kvar att möta innan serien vänder. 15 omgångar på knappt två månader kommer att ha spelats efter morgondagens allsvenska matcher. Redan på måndag är det sedan dags för ny gulsvart match, även det mot Varberg, men därefter kommer det intensiva matchandet att mattas av och följa ett mer ”normalt” upplägg. Dessutom är det landslagsuppehåll i början av september. 

Men det är då.

BK Häcken har fortfarande inte vunnit på bortaplan i år och det är naturligtvis något som laget vill ändra på. Spelarna lär också vara rejält revanschsugna efter förlusten mot Kalmar på hemmaplan i söndags. Med 21 inspelade poäng ligger Bollklubben just nu på femte plats i tabellen. Upp till Malmö FF, som har gått som tåget den senaste tiden, är det tio poäng. 

Varberg blev överraskande tvåa i Superettan förra året och tog därmed, för första gången i klubbens historia, klivet upp till Allsvenskan.

Hallänningarna inledde serien inspirerande men de har inte lyckats ta någon seger sedan den 16 juli. På deras sex senaste matcher har de två förluster och fyra oavgjorda. Med 17 poäng ligger de på nionde plats i tabellen.

Varbergs match i måndags mot Sirius blev en svängig historia, trots tvåmålsunderläge lyckades de få med sig ett kryss. Varbergs främste målskytt, Astrit Selmani, kvitterade på stopptid. Selmani har gjort sex allsvenska mål hittills. I Superettan förra året gjorde han 15 mål och fyra assist, så det är naturligtvis en spelare att se upp med.


Pontus Dahlberg, som Bollklubben presenterade igår, har hunnit bli spelklar och är med i morgondagens trupp. Hela truppen nedan.BK Häckens tränare Andreas Alm om…


… Att spela mot samma motstånd i två allsvenska matcher i rad?

– Det blir lite panna-mot-panna-känsla med sex poäng på spel på det sättet.


… Varbergs sätt att spela?

– Det är ett av laget som absolut mest har kunnat vara sig själva under denna säsong. De arbetar hårt och har många sätt att göra mål på.


… Vem/vilka av deras spelare tycker du man särskilt bör lyfta fram?

– Deras kapten Selmani är en oerhört bärande spelare, men det finns många smarta spelare där.


… Hur mycket tänker ni på att ni inte lyckats vinna borta än i år?

– Det är ju skönt att det är så tydligt med bortaspelet, annars kan det vara svårt att finna svagheter hos ett lag. Om vi bara vinner på bortaplan är vi kompletta, fast då får vi nog också sluta förlora hemma som senast…Varberg – BK Häcken

Torsdag, 13 augusti, kl 19.00

Matchen sänds av Dplay och skaffar du ditt abonnemang via den här länken, så får BK Häcken en del av intäkten.


Truppen:

Jonathan Rasheed, Pontus Dahlberg, Rasmus Lindgren, Joona Toivio, Adam Andersson, Godswill Ekpolo, Johan Hammar, Leonard Zuta, Erik Friberg, Gustav Berggren, Alexander Faltsetas, Adnan Maric, Alexander Søderlund, Jasse Tuominen, Viktor Lundberg, Ahmed Yasin, Leo Bengtsson, Daleho Irandust, Patrik Wålemark.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.