Dubbla tvåmålsskyttar och kanonspel i säker U21-seger - BK Häcken BK Häcken
Herr
2019-05-20 19:39:25
Dubbla tvåmålsskyttar och kanonspel i säker U21-seger

Ali Youssef stod för två mål och en assist när BK Häcken tog en komfortabel 5-1-seger mot Helsingborg i kvällens match i U21-Allsvenskan.

– Det var kul att spela i dag, säger tvåmålsskytten.


Ali Youssef väntar fortfarande på att göra sina första minuter i Allsvenskan, två gånger i år har han varit med på bänken men utan att få hoppa in. Under tiden gör han vad han kan för att förbättra sina möjligheter att få göra den efterlängtade debuten. Inför ögonen på bland andra Andreas Alm så var han i matchen mot Helsingborg på riktigt spelhumör och inblandad i mycket av det som hände framåt.

– Jag vill spela fotboll, jag vill ha bollen och göra mina grejer. Det kändes helt okej, men jag kunde ha gjort hattrick. Men lite nöjd är jag ändå, säger han.


Tio minuter in i matchen hade han redan haft ett par halvchanser och i den 20:e matchminuten presenterade han sig på allvar. Han fick bollen strax utanför straffområdet och med ett klassavslut – otagbart för målvakten – gav han hemmalaget ledningen. 

– Jag fick bollen i mitten, vände och placerade den i krysset, det var enkelt och fint. 


Överstegsfinter, tunnlar, fina framspelning och vrickningar – ja Ali Youssef visade upp hela sitt breda register, något som inte minst uppskattades av de unga pojklagsspelarna som fanns bland publiken på Bravida Arena. Om hans insats räcker för att snart göra den allsvenska debuten återstår att se men han lär i alla fall inte ha försämrat sina chanser.

– Det är självklart det jag siktar på. Jag försöker göra det bra i U21 och sen får vi se vad som händer, säger Youssef.


Innan halvleken var över hade Youssef också spelat fram Alexander Nilsson som gjorde 2-0. Och i den sista spelminuten av första halvlek kunde även Kwame Kizito göra mål och hemmalagets ledning i paus var betryggande. Men det var inte bara Ali Youssef som var på spelhumör utan hela laget visade direkt i matchupptakten att de inte skulle bli lätta att tas med denna kväll. En hög press som satt perfekt, frenesi, löpvilja och en tydlig tanke bakom de flesta aktioner gjorde att Helsingborg stundtals såg ut som statister. Det mest välbekanta namnet i bortalaget, Wanderson do Carmo, hade visserligen en ribbträff från en position där han nog borde ha gjort mål, men i övrigt kom varken han eller någon i bortalaget någonvart. 

– Det var jättebra, framför allt först pressen var väldigt bra. Sen efter 20-25 tappar vi lite och blir lite långa emellanåt. Men 3-0 i första halvlek och bud på två mål till är självklart bra. Sen kräver det sin man att ligga och jaga som vi gör i 90 minuter men vi gör det bra, värderar bra och vi hittade också ytorna bra mellan lagdelarna och lyckades komma bra i djupled, säger U21-ansvarig Teddy Olausson.  

 

Matchen kändes avgjord redan efter 45 minuter men direkt i andra dödades matchen definitivt. Ali Youssef, vem annars, svepte in en perfekt djupledspassning över HIF:s backlinje, Alexander Nilsson gjorde en fin prestation som fick ner bollen men i samma situation tog en av HIF:s försvarsspelare med handen och domaren blåste för straff. Ali Youssef stegade fram och gjorde behärskat sitt andra och BK Häckens fjärde mål i matchen. Knappt tio minuter senare gjorde även Kwame Kizito sitt andra mål för kvällen, efter ett fint avslut. Helsingborgs reducerade och segersiffrorna skrevs till 5-1 efter en mycket väl utförd match av hemmalaget, där endast en spelare, Kwame Kizito, var över 20 år.

– Överlag gör vi en jättebra match, sen blir det lite avslagen i andra när vi leder stort. Men jag är nöjd, vi hade ett ungt lag med mycket energi och mycket spring i benen, säger Teddy Olausson.


Vad säger du om Ali Youssefs insats?

– Han är fantastisk en-mot-en sen måste han lära sig värdera lite bättre också, ibland borrar han ner huvudet lite för mycket. Men det är en matchvinnartyp, säger Teddy Olausson.


Foto: Rudy Alvarado

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.