Herr
2021-04-10 14:24:56
Ekpolo tillbaka i efterlängtad premiär

Imorgon smäller det. Dagen vi alla väntat på är här – den allsvenska premiären. BK Häcken tar bussen till Halmstad för att möta nykomlingen Halmstads BK och glädjande nog är en av fjolårets bästa spelare, Godswill Ekpolo, med i truppen för första gången sedan februari. 

 

Det blåser positiva vindar kring BK Häcken. Många spännande nyförvärv blandat med cupframgångar gör att årets säsong på förhand ser mer intressant ut än på länge. Årets försäsong har annars handlat mycket om skador. Skadeantalet har i många stunder varit tvåsiffrigt, men precis som planerat är många tillbaka och i full träning till den allsvenska premiären. En som missat en stor del av försäsongen är Godswill Ekpolo. Högerbacken, som var en av Allsvenskans bästa försvarare under 2020, har spenderat otaliga timmar i gymmet, men är sedan en vecka tillbaka i fullt spel och redo för Allsvenskan 2021.

– Det känns bra att vara tillbaka. Det har varit frustrerande att vara skadad, speciellt i början när vi inte riktigt visste vad skadan handla om. Men nu vet jag vad det är och fysteamet har hjälpt mig att komma tillbaka till plan, säger Ekpolo efter den matchförberedande träningen under lördagen.

 

Ekpolo skadade sig i årets första match, den mot Elfsborg i slutet av januari och skadan har förföljt honom under hela försäsongen. 

– Jag kände smärta efter matchen mot Elfsborg och att det var något fel. Man hade mycket tankar i början – vad är det för skada, kommer det krävas operation, hur länge kommer jag vara borta, men till slut hitta vi en lösning och nu är jag redo för spel.

– Det gäller att hålla motivationen och fokus uppe när man är skadad. Det har varit upp och ned de här månaderna, men när man känner kärlek från alla runt en och de frågar hur allt är och hur det går, då får jag motivation att fortsätta arbeta hårt och komma tillbaka så snart som möjligt.

 

Just motivation och fokus kommer det krävas mycket av imorgon när nykomlingen Halmstads BK står på andra sidan plan på Örjans vall. Klubben vann Superettan 2020, fem poäng före tvåan Degerfors, och har en spännande trupp där nyförvärvet från Malmö FF, Marcus Antonsson, sticker ut lite extra. I laget hittar vi också mycket rutin i Andreas Johansson, Dusan Djuric, Simon Lundevall och Mikael Boman, som har många allsvenska säsonger i ryggsäcken.


Halmstads BK – BK Häcken

Söndag 11 april 15.00

Matchen sänds på Discovery+. Köp ditt abonnemang HÄR så får BK Häcken en del av kakan.

 

Läget i laget: Peter Abrahamsson, Jasse Tuominen och Daleho Irandust är långtidsskadade. Matchen kommer för tidigt för både Yannick Adjoumani och Martin Olsson, som båda dras med lårproblem, men som är på god väg tillbaka. Ture Widestrand har fortsatta problem med sitt huvud efter en hjärnskakning han ådrog sig tidigare i år.

 

Truppen: Pontus Dahlberg, Jonathan Rasheed, Oskar Sverrisson, Rasmus Lindgren, Johan Hammar, Joona Toivio, Valgeir Fridriksson, Godswill Ekpolo, William Milovanovic, Erik Friberg, Alexander Faltsetas, Gustav Berggren, Leo Bengtsson, Patrik Wålemark, Benie Traore, Ali Youssef, Tobias Heintz, Alexander Jeremejeff, Jack Lahne.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved