Herr
2021-09-12 10:39:12
Elfsborg väntar i första matchen efter uppehållet

Det var 14 dagar sedan BK Häcken derbyslog IFK Göteborg och imorgon ska laget försöka ta sin andra raka seger när de åker till Borås för att möta tabellfyran IF Elfsborg.

Det blev en minst sagt härlig derbyseger mot IFK Göteborg senast. Trots underläge med 1–0 vände BK Häcken matchen till 3–1 och såg ut att gå mot en komfortabel seger, men Marcus Berg reducerade och i matchens sista minuter fick IFK Göteborg straff. Tobias Sana sköt dock utanför och BK Häcken kunde ta tre blytunga poäng.

Segern innebar att BK Häcken tog sig upp på 22 poäng och laget placerar sig nu på en tiondeplats i tabellen. Vid en vinst imorgon skulle man eventuellt kunna avancera tre placeringar.

IF Elfsborg har haft en fin säsong så här långt. Med sina 33 poäng är Borås-laget bara tre poäng efter tabellettan AIK och formen är mycket god. Elfsborg har inte förlorat en allsvensk match sedan 20 maj, då laget förlorade borta mot Malmö FF med 2–1. Bäst målskytt i laget är Marokhy Ndione.

Vårens möte mellan BK Häcken och IF Elfsborg slutade 1–1 efter att Alexander Jeremejeff kvitterat Elfsborgs tidiga ledning. Även den senaste matchen på Borås Arena slutade 1–1, då Johan Hammar gjorde ett minnesvärt mål i matchens allra sista minuter.

BK Häcken har inte förlorat en allsvensk match på Borås Arena sedan 2017. En svit som förhoppningsvis förlängs imorgon.

Per-Mathias Högmo inför matchen:

– Jag tycker att matchen mot IFK Göteborg förstärkte det vi såg mot AIK, att vi stadigt blir bättre på att kontrollera matchen, både med och utan boll. Vi skapar mycket chanser och gör mål och flera enskilda spelare utvecklas mycket bra just nu. Vi har sett under den senaste träningsveckan att vi fortsätter gå åt rätt håll och fokus just nu är att utveckla detaljerna i vårt spel. Vi börjar få många ”x faktorer” offensivt som gör det svårt för våra motståndare att försvara mot, men det gäller att vi fortsätter jobba hårt och att vi blir ännu skarpare i allt vi gör, säger Högmo och kommenterar morgondagens motståndare:
 – Elfsborg har varit bra och stabila under en längre period. Det är ett lag som spelat ihop väldigt länge. Samtidigt är det ett lag som vi vet att vi kommer att skapa målchanser mot. Det var en god match hemma mellan två bra lag och vi gläder oss till att spela match igen.

IF Elfsborg - BK Häcken

Bravida Arena

13 september, 19.00

Matchen sänds på Discovery+. Köp biljett till bortasektionen här. Getingarna anordnar också bussresa.

Läget i laget: Rasmus Lindgren (vad), Ture Widestrand (huvud), Ali Youssef (knä), Nasiru Mohammed (knä), Samuel Gustafson (lår) saknas.

Jonathan Rasheed är tillbaka i träning, men ej matchklar.

Truppen: Peter Abrahamsson, Johan Brattberg, Joona Toivio, Johan Hammar, Valgeir Fridriksson, Tobias Carlsson, Godswill Ekpolo, Kristoffer Lund, Yannick Adjoumani, Patrik Wålemark, Gustav Berggren, Alexander Faltsetas, Erik Friberg, Tobias Heintz, Leo Bengtsson, Benie Traore, Jasse Tuominen, Alexander Jeremejeff.