Dam
2024-03-26 14:00:00
Elma Junttila Nelhage assisterade i återkomsten mot Kristianstads DFF

BK Häcken tog en 7–2-seger mot Kristianstads DFF under söndagen och säkrade därmed avancemang i Svenska Cupen. Elma Junttila Nelhage bytes in i den andra halvleken och assisterade i sin första match för i år.

– Såklart är det jättekul att äntligen få vara tillbaka på fotbollsplanen igen, det har varit en tuff period och en jobbig känsla att behöva stå vid sidan, säger Elma Junttila Nelhage.


Det var under träningslägret i Spanien som 20-åringen ådrog sig en hjärnskakning, en hjärnskakning som hållit henne borta från fotbollsplanen sedan dess. I helgen fick 20-åringen äntligen återvända till fotbollsplanen när BK Häcken avancerade i Svenska Cupen och ställs därmed mot Hammarby IF i Stockholm på söndag.

– Det är viktigt för oss att avancera i Svenska Cupen. Vi är ett lag med höga målsättningar och två raka andraplatser är något som vi inte är nöjda med, säger 20-åringen.


På torsdag, klockan 21.00, spelas returmötet mot franska tabelltvåan, Paris Saint-Germain i den franska huvudstaden Paris. Hemmamatchen mot Paris Saint-Germain slutade i en 2–1-förlust, seger i returmötet skulle innebära en semifinal i Champions League,

– Vi tar med oss ett bra självförtroende efter helgens seger mot Kristianstad. Det kommer krävas att vi gör mål mot Paris så det är skönt att ha den prestationen i ryggen, säger Elma Junttila Nelhage. 


Paris Saint-Germain – BK Häcken

Datum: Torsdag 28 mars.


Matchstart: 21.00.


Plats: Parc de Princes.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved