Dam
2022-05-06 21:22:37
En efterlängtad trepoängare

Inför 726 åskådare tog BK Häcken en efterlängtad trepoängare när laget besegrade Linköping med 2–0 hemma på Bravida Arena. Johanna Rytting Kaneryd inledde målskyttet och Elin Rubensson bjöd på ett riktigt drömmål i andra halvlek.

– Det var en väldigt viktig seger då vi kommer en tuffare period med två oavgjorda matcher. Det är väldigt skönt och viktigt att vara tillbaka i vinnarspåret igen, säger Elin Rubensson.

BK Häcken kom till dagens match med två oavgjorda matcher i bagaget och det var gulsvart som tog tag i taktpinnen direkt. Redan efter två minuter hade BK Häcken sin första farliga målchans när Johanna Rytting Kaneryd träffade ribban. Efter den fina inledningen kom sedan också utdelningen, i den 17:e minuten höll sig Rytting Kaneryd framme igen och kunde läckert placera in bollen i målvaktens vänstra hörn. Det var Rytting Kaneryds tredje mål i årets upplaga av OBOS Damallsvenskan. Tre minuter in i andra halvlek kom nästa mål för BK Häcken när Elin Rubensson slog till med ett riktigt drömmål. Ett skott utifrån som letade sig in i krysset. Hör Rubenssons berätta om målet i spelaren ovan.

Huvudtränare Robert Vilahamn valde att göra en del byten i andra halvlek och BK Häcken jagade ännu fler mål i slutet av andra halvlek men utan resultat. Matchen slutade med en komfortabel 2–0-seger till Bollklubben.

– Jag är jättenöjd att vi slår Linköping och att vi vinner med 2­–0, säger huvudtränare Robert Vilahamn.

Se hela presskonferensen HÄR och en längre intervju med Elin Rubensson i spelaren ovan.