En väl genomförd bortamatch gav tre nya poäng i toppjakten - BK Häcken BK Häcken
Herr
2019-08-18 17:02:04
En väl genomförd bortamatch gav tre nya poäng i toppjakten

BK Häcken visade varför man är med i toppen i Allsvenskan och kunde rättvist besegra ett formstarkt Örebro på bortaplan med 2-1. Viktor Lundberg satte 2-0 med tio minuter kvar men en sen reducering gjorde att slutet ändå blev spännande. 

– Det kändes lite snopet att det kom men vi kan ändå reda ut det utan några större problem, säger Viktor Lundberg.


BK Häcken kom till Örebro och ännu en ”måstematch” för att fortsatt ha kontakt med täten i den allsvenska tabellen. Men gulsvart verkade inte tyngda av någon större press utan redan omgående tog laget tag i taktpinnen och visade varför man inför matchen hade tolv poäng fler än närkingarna i den allsvenska tabellen. Det var fartfyllt, fantasifullt och vägvinnande. 

– De faller ner nästan på en gång och vi kan hålla i bollen vilket vi är skickliga på och vi kommer till flera chanser. Vi rullar runt bollen fint matchen igenom och har bra koll på det hela matchen. Det enda är att vi kanske behöver bli lite mer noggranna i slutdelen, säger Viktor Lundberg. 


Ledningsmålet kom i den 30:e matchminuten av Joona Toivio genom en minst sagt väl avvägd nick. Bollen hade knappt styrfart när den letade sig in vid den bortre stolpen efter att Adam Andersson slagit en bra hörna. Efter målet blev matchbilden som förväntad. BK Häcken låg rätt i positionerna och kunde samtidigt enkelt avstyra hemmalagets anfallsförsök. Men framåt saknades den sista skärpan. Daleho Irandust hade ett par bra lägen och Kwame Kizito borde nog blivit målskytt när han fick öppet läge rakt framför mål. Kizito tog dock revansch på sig själv och låg bakom förarbetet till Viktor Lundbergs 2-0-mål i den 80:e minuten.

– Kwame dribblar förbli flera spelare och petar den till mig och jag får en bra träff. Det var skönt att få sätta den till slut, jag hade några skottlägen innan som jag missade men jag hade siktat in mig, fortsätter Lundberg.


Där och då kändes matchen avgjord – det fanns inget i matchbilden som tydde på att Örebro skulle kunna mäkta med att komma igen. Men när Rasmus Lindgren olyckligt halkade nere vid hörnflaggan kunde Örebro sno åt sig bollen och plötsligt reducera genom Agon Mehmeti. Då hade det gått på 87 minuter av matchen.

– Det kändes som vi hade koll på allting när vi gör 2-0 men sen lyckas de sno åt sig bollen och slå in den. Det var jobbigt precis när det hände men sen spelade vi av matchen. Det var inte så långt kvar och kändes ändå ganska tryggt.


Nä, hemmalaget fick aldrig till någon direkt forcering och BK Häcken kunde ta tre livsviktiga poäng i toppjakten. Viktor Lundbergs andra mål på de senaste tre matcherna blev därmed matchavgörande.


– Jag har fått spela lite mer nu och det är skönt att få visa att jag kan göra mål. Men framför allt var det skönt att få en vinst i bagaget och ta de poängen vi kan för att hänga med däruppe. AIK tappade i dag (förlust mot Kalmar hemma) så allt är möjligt så länge vi tar våra poäng. Vi var starka i dag och nu är det bara att sikta mot nästa match, avslutar Viktor Lundberg. 


Förutom seger och en kollektivt väl genomförd match så gjorde Gustaf Nilsson debut i den gulsvarta tröjan. En debut som lovade gott inför fortsättningen, han var rörlig och inblandad i en hel del framåt under de 63 minuter han spelade. 

Det var många som var bra i dag men extra guldstjärnor till Ahmed Yasin och Oskar Sverrisson som bägge var strålande på BK Häckens vänsterflank matchen igenom.

På minuskontot fick Joona Toivio avbryta matchen i paus på grund av skadekänning. 

Nästa söndag är det ny bortamatch när Bollklubben åker till Eskilstuna för match mot AFC.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.