Enkelserie i Division 2-spelet - BK Häcken BK Häcken
Dam
2020-03-27 13:50:15
Enkelserie i Division 2-spelet

Även distriktsserierna påverkas av corona-virusets spridning. Bollklubbens historiska första säsong i division 2 skjuts upp och kommer att spelas som enkelserie.


Beslutet att skjuta upp elitfotbollens seriestart togs redan för en dryg vecka sedan. Planen är att kunna köra igång de olika serierna i slutet av maj och i början av juni. Det Svenska Fotbollsförbundet gav i veckan rekommendationer till distriktens tävlings- och träningsverksamhet. Som en följd av det har Bohusläns Fotbollsförbund, som administrerar BK Häckens division 2-serie, beslutat att seriestarten ska skjutas upp och spelas som enkelserie. Serien är planerad att starta i juni med höstomgångens spelordning som tävlingsgrundande.


– Det kändes som ett väntat beslut att seriestarten skulle skjutas upp så det är något som vi har ställt in oss på en tid. Det som är positivt är att vi kommer få ännu mer tid till att förbereda oss för en tuff säsong. Det är en tråkig situation att inte få spela så många matcher men det är en liten uppoffring i denna svåra tid. Att det blir en enkelserie känns som en bra lösning i en komplicerad och besvärlig situation, säger tränare Erika Faith. 


Foto: Carl-Henric Malmgren

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.