Föreningen
2020-05-28 19:30:24
Erik Blom budade hem unikt tioårskort

Getinghjälpen, som vår supporterklubb Getingarna ligger bakom, har genom sina succéauktioner dragit in välbehövliga pengar till vår klubb. Den auktion som har det högsta slutbudet hittills är tioårskortet. Erik Blom betalade hela 16 500 kronor för att säkra sin plats på Bravida Arena i tio år framåt.


Vad var det som fick dig att gå loss på just den här auktionen?

– Det var flera grejer, jag har själv spelat i Häcken när jag var liten och jag har gått på alla matcher sedan dess så för mig kändes det självklart att stötta föreningen och på samma gång bli lite unik med detta kort.


Varför vill du stötta klubben på det här sättet?

– Jag vill göra det jag kan i den här tuffa situationen. Jag har förståelse för att alla inte har möjlighet att bidra med pengar men jag hade hoppats att kortet skulle gå för ännu mer, jag hade varit beredd att lägga en slant till.


Berätta om ditt gulsvarta hjärta.

– Jag började spela i klubben när jag var sex-sju år och jag har gått på i stort alla matcher sedan dess. Jag har haft årskort i alla år, först via klubben när jag själv spelade och sen varje år efter jag slutade. Jag har varit med från när de spelade på Rambergsvallen och även under den dystra tiden på Gamla Ullevi hade jag årskort.


Är det någon mer auktion som du varit med och budat på?

– Jag fick hem en av klockorna som hade det lilla Häcken-emblemet. Jag gav 3 500 kronor för den.


Vad säger du om Getinghjälpen?

– Det är ett väldigt bra initiativ och roligt med just auktioner. Det är kul att så många engagerar sig och vill stötta klubben, det är ju många auktioner som har gått bra. Man förstår att många håller i pengarna i detta läge men det är ändå många som gör vad de kan.


Har du tips på någon auktion du skulle vilja se framöver?

– Jag vet inte riktigt för egen del men min känsla när man läser forum och så där är att folk vill ha ännu mer inblick i klubben, typ att få vara med i omklädningsrummet under en match eller liknande. Upplevelsebaserad auktioner istället för saker,  jag har förstått att det är många som tycker det skulle vara roligt. 


Hur mycket saknar du fotbollen?

– Det finns inte ord som kan beskriva det. Man fick lite feeling när spelet kom igång efter den kalla vintern och det kändes som laget hade något på gång. Det såg spännande och lite annorlunda ut jämfört med förra året. De fick momentum och bra flow och sen plötsligt blev det inget mer. Fotbollen hör till min vardag, man går på matcherna efter jobbet. Det är min största hobby så det känns väldigt tomt nu. 


När spelet väl drar igång – vad tror du om årets säsong?

– Dplays expert Alexander Axén tippade Häcken som etta så jag får hålla med honom och säga att vi vinner SM-guld, Axén brukar vara pålitlig.


Fotbollsmässigt, vad längtar du mest efter just nu?

– Att få gå på matcher igen, det är det som är det roliga. Visst vill man att det ska starta upp överhuvudtaget men att se matcherna på tv är inte samma sak. Det är upplevelsen runt hemmamatcherna som är det roliga – träffa folk och stämningen på plats. Och den där speciella känslan på matchdagen som börjar redan på morgonen och som man sedan bär med sig under hela dagen fram till avspark, den spänningen längtar jag väldigt mycket efter.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved