Erik Friberg förlänger med Bollklubben - BK Häcken BK Häcken
Herr
2021-06-08 13:00:10
Erik Friberg förlänger med Bollklubben

Den evigt unge Erik Friberg förlänger sitt kontrakt med BK Häcken. Den slitstarka innermittfältaren har skrivit på ett nytt avtal som löper över säsongen 2022. 

 

I februari passerade Erik Friberg 300 matcher i den gulsvarta tröjan. Och än ser han inget slut – BK Häcken-legendaren har skrivit på för ytterligare ett år och kommer därmed fortsätta att klättra i Mesta Getingarna-listan, med de spelare som gjort flest matcher i klubbens A-lag. 

– Alla vet vad BK Häcken betyder för mig, så jag är glad och stolt över att förlänga ett år ytterligare. Jag tycker fortfarande det är lika roligt att spela fotboll och så länge jag kan bidra där ute på planen, kör jag på, säger Erik Friberg.

Erik Friberg värvades från Västra Frölunda till BK Häcken 2007 och spelade över 100 matcher för klubben innan han lämnade för Seattle Sounders efter säsongen 2010. Där tog han hem US Open Cup, innan flyttlasset gick till Malmö FF. Efter två år hos skåningarna väntade spel i italienska Bologna och danska Esbjerg, därefter avslutade han sin andra sejour i Seattle med att bli nordamerikansk mästare innan flyttlasset bar åter hem till Hisingen inför säsongen 2017. Då skrev han på ett fyraårskontrakt, som 2019 förlängdes över 2021. Nu står det klart att det blir ytterligare minst ett år till för Erik Friberg i den gulsvarta tröjan.

35-årige Friberg har med sina över 300 matcher för klubben blivit en ikon i den gulsvarta dressen och ett givet namn i historieböckerna. De senaste säsongerna har han varit en av BK Häckens mest tongivande spelare och en viktig pjäs i det lag som tagit stora kliv på senare år. 2019 var han med och tog sin första titel med klubben när BK Häcken vann Svenska Cupen. Innan han lägger skorna på hyllan hoppas han kunna vara med och ta ytterligare titlar med klubben i hans hjärta.

Sportchef Martin Ericsson säger så här om att få behålla en av klubbens nyckelspelare.

– Det känns fantastiskt kul att kunna förlänga ytterligare ett år med Friberg som är så viktig för laget, både på och utanför planen. Det är viktigt att värna om spelare som är kulturbärare för klubben.


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.