Herr
2019-07-20 20:12:39
Erik Friberg matchvinnare efter volleypärla

Med sitt första allsvenska mål sedan i augusti förra året såg Erik Friberg till att BK Häcken tog tre tunga poäng i bortamötet med Sundsvall. Målet var lika viktigt som det var vackert.

– Det har blivit några snygga mål nu de senaste åren, säger matchvinnaren.

BK Häcken går in i en intensiv spelperiod fem matcher på femton dagar. Förutom tre allsvenska matcher så ska även dubbelmötet med AZ Alkmaar spelas under de kommande dryga två veckorna. Först stod ett möte det allsvenska bottenlaget Sundsvall på schemat. Vårens möte slutade 1-0 och det skulle inte bli någon målfest den här gången heller. Efter en mållös första halvlek såg Erik Friberg till att bryta dödläget en dryg kvart in i andra halvlek. Bollen gick rakt ut till honom efter en hörna och han drog till på volley. En riktig kalasträff.

– Jag tänkte inte så mycket alls egentligen. Jag fick backa för att nå den och sen var det bara att dra till. Det var så klart skönt att se den gå in, säger han.

Målet var hans andra för i år men det första kom i Svenska Cupen. De flesta minns nog chipmålet mot Brage i februari. Snygga mål var det som sagt. I Allsvenskan var det här hans första sedan hemmamötet med BP den 26 augusti i fjol. Den gången gjorde han det tredje målet i vad som kom att bli en storseger med 6-0. Den här gången var målet mer betydelsefullt.

– Det var extra skönt att göra mål vid 0-0, jag brukar göra ett mål per säsong men det känns som att jag mest gör mål när vi redan leder med 3-4 bollar, säger han.

Målet kom efter en inledning av den andra halvlek där BK Häcken tog över matchen mer och mer efter en jämn första halvlek. Bollklubben började vinna fler både första- och andrabollar ofta genom ett presspel som både var högre och satt bättre än i den första halvleken.

– Jag tycker vi gör en helt okej match, alla matcher mot dem brukar ungefär se ut så här. De har en del boll och när vi vinner bollen så sätter vi fart, fortsätter Friberg.

BK Häcken och Peter Abrahamsson höll alltså ytterligare en nolla men det skulle krävas något extra för att nollan skulle vara intakt den här gången. I slutet av halvleken blåste domaren för straff efter en situation där det dels kändes som att Abrahamsson var först på bollen, dels som att det hela skedde utanför straffområdet. Men straff blev det och Peter Abrahamsson fick återigen visa vilken enastående målvakt han är.

– Han är grym, det är inte den första matchen han räddar oss, säger Erik Friberg.

Nästa match för Bollklubben är i kvalet till Europa League mot AZ Alkmaar på torsdag.

– Det ska bli fantastiskt kul, säger Erik Friberg.