Dam
2021-02-02 16:01:08
Erika Faith blir assisterande tränare i damlaget

BK Häcken har skrivit avtal med Erika Faith, som utöver sin roll som huvudtränare för division 2-laget, kliver in som assisterande tränare i damlaget. Faith blir därmed den första tränaren i klubben att gå från breddverksamheten på Slätta Damm till allsvensk nivå.


27-åriga Erika Faith har varit tränare i BK Häcken sedan 2013 och sedan fyra år tillbaka har hon varit huvudtränare för damlaget. Parallellt med tränarsysslan har hon arbetat heltid, men i dag står det klart att hon växlar upp och börjar jobba hundra procent för BK Häcken. Kontraktet med Faith är skrivet på ett år och innebär att hon är kvar som huvudtränare för andralaget i division 2, samtidigt som hon kliver in som assisterande tränare i damlaget i Damallsvenskan och förstärker därmed tränarstaben med huvudtränare Mats Gren och assisterande tränare Matti Demegård.

– Det känns overkligt, det är väl alla tränares dröm att kunna säga upp sig från sitt jobb och få arbeta med fotboll på heltid. Det är väldigt få som får en sådan här chans. Samtidigt känner jag mig verkligen redo att axla den här rollen och är fullt fokuserad på att göra det här bra, säger Faith.

Med sin rutin i klubben blir hon dessutom en viktig länk mellan damlaget och andralaget och en viktig kugge för att hjälpa det nya laget att komma in i klubben och lära känna organisationen.  

– Vi är övertygade om att Erika kommer att göra ett fantastiskt arbete i att implementera Häcken-kulturen på bästa sätt och fungera som den perfekta länken mellan första- och andralaget på damsidan. Mats Gren är mycket positiv till den här lösningen och har haft dialog med Erika under de senaste dagarna och hela ledarstaben kommer att välkomna henne med öppna armar, säger sportchef Martin Ericsson.

Erika Faith är tacksam över att rollen är formad så att hon kan fortsätta vara huvudtränare för andralaget i division 2.

– Att jag får fortsätta leda laget känns fantastiskt. Jag älskar ”mitt” lag och är jätteglad att jag får fortsätta ha huvudansvaret för det. Hela den här grejen känns för bra för att vara sann, avslutar en sprudlande glad Erika Faith.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved