Erika Faith: ”Det är nästan för bra för att vara sant" - BK Häcken BK Häcken
Dam
2019-05-16 13:37:40
Erika Faith: ”Det är nästan för bra för att vara sant"

Maximala tolv poäng efter fyra spelade matcher och i topp i tabellen – BK Häckens damlag har minst sagt imponerat i inledningen av seriespelet.

– Det är extra kul när man har varit på botten och krigat, fotboll kan verkligen ta fram både de bästa och sämsta sidorna, säger tränare Erika Faith.


BK Häckens damlag hade en blytung fjolårssäsong och fick slåss i de nedre regionerna i tabellen hela året så det var med en viss dos av oro och osäkerhet som man gick i den här säsongens spel i division 3. Efter fyra spelade matcher är den oron som bortblåst. I alla fall för nu. Laget går som tåget och leder tabellen efter att ha tagit full pott så här långt.

– Jag vill säga att jag är supernöjd men det är lite blandade känslor också för det känns nästan lite för bra för att vara sant, man funderar på hur länge det kan hålla. Men vi gör som vi bestämde innan säsongen, att vi tar varje match för sig, presterar så bra vi kan och inte tar ut något i förskott, säger Erika Faith.


BK Häcken har som målsättning att damlaget ska spela i divison 2 senast 2021 och efter förra årets besvikelse insåg man att något behövde förändras. Det ledde till en omorganisation där truppen bantades för att höja nivån på träningarna och därigenom få en bättre kvalitet på spelet och spelarna. Den förändringen har gett omedelbart resultat.

– Träningarna har blivit mycket bättre, det har blivit en helt annat kvalitet och spelarna får mer kontinuitet med varandra. Nu är det en mindre klick som tränar mer kontinuerligt med varenda vilket är att föredra.


Förra året gjorde laget 24 mål sammanlagt. I år har de redan hunnit göra tolv mål framåt. Dessutom har man också varit tajta bakåt och endast släppt in fyra mål.

– Jag är framför allt nöjd med anfallsspelet, där hade vi stora problem förra året. Nu på bara fyra matcher har vi lyckats göra hälften så många mål som hela förra året. Men jag är nöjd även med försvarsspelet. I träningsmatcherna så hade vi svårt att stänga igen men nu har vi täppt till det mycket bättre och har en bra organisation, säger Erika Faith.


Det är visserligen fortfarande tidigt in i seriespelet men i tabellen är det två lag som har gjort ett litet ryck. Förutom då BK Häcken så har även Eriksberg öppnat starkt och med tre segrar och två oavgjorda så är också de obesegrade hittills. Men trots en match mindre spelad så leder BK Häcken serien med en poäng. På söndag väntar Lerum och redan på onsdag nästa vecka är det dags för seriefinal mot Eriksberg. 

– Det känns som att vi som är i toppen nu kommer vara och fajtas där framöver också. Det blir väldigt intressant mot Eriksberg, en riktig sexpoängsmatch. Vi har inte scoutat de andra laget så mycket men jag tror vi har nytta av att vi inte anpassar oss efter motståndet utan att alla bara gör sitt bästa utan att tänka så mycket. Förra året kändes det som vi lade oss på motståndarnas nivå och vi spelade många oavgjorda matcher men nu kör vi bara istället.


Med full pott är det dumt att klaga men Erika Faith tror att det finns ännu mer att ta av för laget.

– Det kan inte bli bättre än fyra raka men prestationsmässigt ser jag att vi kan ännu bättre. Vi är alla överens att vi har mer att ge och hela truppen är hungrig på mera. 


Nästa match är alltså mot Lerum, på bortaplan, på söndag. Matchstart är klockan 17.00 på Aspevallen. Och därefter väntar då Eriksberg på onsdag, den matchen spelas på Bravida Arena med matchstart klockan 20.15.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.