Erika Faith fortsätter över 2021 - BK Häcken BK Häcken
Dam
2020-10-05 11:25:23
Erika Faith fortsätter över 2021

Bara dagar efter att den historiska division 2-säsongen avslutades har förberedelserna inför nästa år börjat. Nu är det klart att huvudtränare Erika Faith stannar kvar även över 2021.


Erika Faith har varit i BK Häcken som tränare i olika lag sedan 2013. I år gjorde hon sin fjärde säsong som huvudtränare. Inför det här året skrev hon på ett kontrakt på ett plus ett år och nu är bägge parter överens om att utnyttja optionsåret.

– För mig känns det klockrent. När man varit så länge i en klubb som jag varit så är det inte helt självklart att det går att utvecklas mer, men jag känner att det fortfarande går att göra det här, säger Erika Faith.

Coronapandemin gjorde dels att starten av seriespelet sköts upp, dels att serien dessutom spelades som en enkelserie. Något som förstås har påverkat en hel del.

– Det har varit ett knepigt år och det känns som det bara varit en halv säsong. Det finns mycket mer att hämta ut från varandra, både vad gäller samarbetet mellan oss i ledarstaben och i vårt samarbete med spelarna.

Anders Wahrnberg, sportchef på damsidan, är nöjd över förlängningen och den kontinuitet det innebär i klubbens satsning.

– Erika har tillsammans med övriga ledarstaben utvecklat verksamheten på ett väldigt bra sätt, samtidigt som hon utvecklats själv som tränare. Hon har genom åren lagt många timmar på Slätta Damm och varit med på den resan som gjorts med laget de senaste åren. Att fortsätta med kontinuitet är viktigt i den fas vi är i just nu. Vi gör mycket rätt och vill mer. Att som nykomling nå en topplacering i division 2 har givit föreningen väldigt bra erfarenheter att ta med in i framtiden. Vi ser att vi har alla förutsättningar att stabilisera oss och samtidigt arbeta för att vara en drivande kraft för att utveckla dam och flickfotbollen på Hisingen, säger Anders Wahrnberg.

Bollklubben avslutade seriespelet med tre raka segrar. Totalt sett blev det två förluster, en oavgjord och resten vinster. Det gav nykomlingen en fjärdeplats i tabellen, fem poäng bakom seriesegraren Ljungskile.

– Vi förlorade mot ettan och tvåan i tabellen och de matcherna var tuffa men vi kände inte att det var omöjligt att vinna mot dem. Men vi kom inte upp i vår rätta nivå de matcherna. Det var väldigt små marginaler och det känns lite snopet att vi "bara" kom fyra när vi var så nära. Men när vinnarskallen lagt sig lite så känner vi att det är en bra säsong som vi har gjort. Samtidigt kan det nog också vara bra för föreningen med ett år till i division 2. Men nästa år ska vi bara vinna.

Finns det något särskilt du vill lyfta fram från säsongen?

– Jag är väldigt glad över lagets inställning under hela året. Det har varit många frågetecken kring matcher och seriespel med mera men alla har varit suveräna sett till fokus och att prioritera trots att inte vetat hur de ska lägga upp veckorna samtidigt som de har heltidsjobb, studier och extrajobb. Så jag vill ge en eloge till hela laget, avslutar Erika Faith.

Nu lägger vi säsongen 2020 bakom oss och riktar allt fokus på nästa år.

– Ett av våra fokusområden nästa år är att arbeta fram och implementera en gemensam utvecklingsmodell för junior- och seniortruppen. Målsättningen med det arbetet är att i framtiden ge möjligheter för alla våra unga lovande tjejer i föreningen att utbildas på ett strukturerat sätt samtidigt som vi håller seniorlaget på en hög nivå, säger sportchef Anders Wahrnberg.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.