Erika Faith: “Kommer vara till vår fördel” - BK Häcken BK Häcken
Dam
2020-03-31 09:22:32
Erika Faith: “Kommer vara till vår fördel”

BK Häckens historiska premiärsäsong i division 2 kommer att spelas som en enkelserie. Huvudtränare Erika Faith tror att det kan bli en fördel för gulsvart. 

– Färre antal matcher ger oss möjligheten att komma in och överraska med bra spel, säger hon. 


Förra veckan kom beskedet att damernas division 2 den här säsongen inte bara skjuts upp, utan dessutom blir en enkelserie. Huvudtränare Erika Faith uppdaterar om hur detta påverkar försäsongen framöver. 

– Vi har varit inställda på att serien kommer att skjutas upp ganska länge så beskedet var ingen större överraskning. Däremot är det självklart en stor omställning för hela föreningen och även för oss där vi nästan får en hel försäsong till. Det vi ska göra nu är att se till att hålla så hög nivå på träningen som möjligt så att vi är redo för spel i juni, säger hon. 


Laget avslutade veckan som gick med ett kortare träningsläger hemma på Hisingen där fokus framförallt låg på fasta situationer. Med tio nya spelare som ska komma in i laget både på och utanför planen var det även en hel del teambuilding på schemat. I nuläget är det inte klart när nästa träningsmatch blir och inte heller hur många som kommer att spelas, men man räknar med att det kommer bli minst två träningsmatcher till innan premiären. 


Som tidigare nämnt kommer premiären inte enbart att skjutas upp. Vårens matcher kommer helt att ställas in och antalet matcher kommer att halveras. Något som tränare Erika Faith inte enbart ser som negativt. 

– Att det blir en enkelserie är självklart tråkigt eftersom vi vill spela så många matcher som möjligt. Däremot tror jag att det kommer vara till vår fördel som nykomling eftersom de andra lagen redan känner till varandra och färre antal matcher ger oss möjligheten att komma in och överraska med bra spel, säger hon. 


Foto: Carl-Henric Malmgren

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.