Dam
2021-05-07 17:05:10
Erika Faith: "Vi måste sätta våra chanser"

BK Häcken fick med sig en poäng borta mot Vittsjö i söndags. Nu väntar möte med Linköping på hemmaplan, då vill laget studsa tillbaka till vinnarspåret och hitta fler vägar att bli framgångsrika. 

– Vi vet vad vi är bra på och ska utnyttja det lite mer än vad vi har gjort de senaste matcherna, säger assisterande tränare Erika Faith.


För tredje gången den här säsongen kommer BK Häcken och Linköping att drabba samman. I de två tidigare mötena har det blivit idel segrar, först i en träningsmatch i februari och sedan i Svenska cupen.

Cupmatchen för en dryg månad sedan slutade med en klar 5–2-seger för Gulsvart, där både Julia Zigiotti-Olme och Filippa Angeldal blev tvåmålsskyttar. Stina Blackstenius stod för det sista målet och gjorde även mål senast mot Vittsjö. 

Trots fem mål i senaste mötet med Linköping har det inte varit lika frejdigt anfallsspel i inledningen av serien. På de tre inledande matcherna har det gjorts fyra mål och just målskyttet är en del av det egna spelet där det finns förbättringspotential, det anser assisterande tränare Erika Faith.

– Vi är ett bolldrivande lag som gillar att äga boll, men vi behöver skapa fler målchanser än vad vi gör och vi måste sätta våra chanser som vi får. Jag ser bra signaler på träning och jag hoppas och tror att det kommer bli bättre efter hand och även nu till helgen.

Att skapa fler chanser är lättare sagt än gjort, men laget tror sig ändå veta vad som måste justeras för att nå dit. Man har dragit nyttiga lärdomar från de tidigare matcherna mot Linköping, men fokus på det egna spelet ser Erika Faith som nyckel till framgång. 

– Vi vet vad vi är bra på och ska utnyttja det lite mer än vad vi har gjort de senaste matcherna. Vi har utrymme att spela på det sättet som vi vill och få dem att följa oss i vårt spel istället för att vara mer avvaktande. Det blir viktigt att gå in och styra matchen direkt och utnyttja ytorna bakom deras backlinje, säger hon.  

Linköping har i övrigt spelat två matcher av årets damallsvenska. I premiären förlorade man 0–1 mot Rosengård innan AIK besegrades med 2–1.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved