Ett derby med viktiga poäng på spel - BK Häcken BK Häcken
Herr
2020-11-22 15:12:17
Ett derby med viktiga poäng på spel

Efter två veckor utan match är det äntligen dags igen. Och det blir inte vilken match som helst. Imorgon åker vi över till fastlandet för derbymöte mot IFK Göteborg.


Med tre allsvenska omgångar kvar att spela är Malmö FF redan klara svenska mästare. Men där bakom är kampen stentuff om medaljerna och då framför allt om andra- och tredjeplatsen som ger Europaplatser. Även i andra änden av tabellen väntar mycket dramatik under de sista omgångarna, flera lag slåss om att undvika nedflyttning och kvalspel. Morgondagens möte är förutom ett derby och allt vad det innebär också ytterst viktig tabellmässigt. Bollklubben vill sluta topp 3 och IFK Göteborg vill hålla sig kvar i Allsvenskan.

Segern mot Östersund på Bravida med 2-1 i senaste matchen, samtidigt som andra resultat gick vår väg gör att BK Häcken nu har en topp 3-plats i egna händer. Elfsborg ligger tvåa i tabellen och är två poäng före medan Bollklubben parkerar på tredjeplats, två poäng före fyran Djurgården. 

Ett bra läge alltså inför de tre sista matcherna. 

IFK Göteborg vann i den senaste omgången med 1-0 på bortaplan mot bottenkollegan Helsingborg och är nu tre poäng före Kalmar som ligger på kvalplats. Ned till Falkenberg på nedflyttningsplats har laget fyra poäng. 


BK Häckens assisterande tränare Robert Vilahamn om…


…de senaste två veckorna.

” Det har varit manfall med spelare iväg på landslagssamlingar men vi har kunnat lyfta upp några juniorer och kolla på dem. Det är positivt att kunna se andra på det sättet, men klart att det alltid är lite dumt när några av våra bästa spelare är iväg, det var först från i fredags egentligen som vi kunnat börja fokusera inför imorgon”. 


…motståndaren IFK Göteborgs spel.

”Det har blivit en stor förändring hos dem från att ha en väldigt passningsorienterad fotboll till att ”Rolle” (Roland Nilsson) har tagit över och fokuserat mer på det defensiva och hålla ihop laget. Det är den stora skillnaden. Sen har de fortfarande många jätteskickliga spelare, några som varit med länge och några yngre som också är skickliga så de har även en individuell skicklighet även om de har ett mer defensivt tänk nu då”.


…att spela höstmatch Gamla Ullevis gräs.

”Det är svåra är väl att förbereda utifrån att vi inte har någon egen sådan plan så vi kan inte träna på något som liknar den utan vi får träna på vårt sätt och ha det i bakhuvudet att det kommer se lite annorlunda ut. De (spelarna) är vana vid att spela vid olika planer under olika årstider så det ska räcka att känna av på uppvärmningen och så ska det inte påverka så mycket mer än så”.


…att möta ett lag som slåss för sin allsvenska existens.

”Ofta vänder man och vrider på det där om man möter ett lag som inte har något att spela för så är det bra på ett sätt men så tänker man att de är avslappnade och kan spela ut. Och nu när vi möter ett desperat lag så kan det vara så att de har kniven mot strupen och blir pressade av det eller att de verkligen ger järnet. Det är inget man överväger egentligen mer än att man vet om det. Sen har ju vi mycket att spela om och då är det härligt att spela mot också ett lag som har mycket att spela för. Det blir väldigt mycket upp till kamp och ta fajten och försöka vara smarta i spelet.”


Läget i truppen:

Daleho Irandust missar även den här matchen på grund av sina skadeproblem. Nikola Gulan är tillbaka i träning men inte redo för morgondagens match. Sedan tidigare saknar BK Häcken långtidsskadade Peter Abrahamsson och Jasse Tuominen.


IFK Göteborg – BK Häcken

Måndag 23 november, kl 19.00

Matchen sänds av Dplay och skaffar du ditt abonnemang via den här länken, så får BK Häcken en del av intäkten.


Truppen:

Jonathan Rasheed, Pontus Dahlberg, Rasmus Lindgren, Joona Toivio, Oskar Sverrisson, Adam Andersson, Godswill Ekpolo, Johan Hammar, Gustav Berggren, Alexander Faltsetas, Kevin Yakob, Erik Friberg, Leo Bengtsson, Alexander Søderlund, Viktor Lundberg, Ahmed Yasin, Patrik Wålemark, Ali Youssef.


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.