Ett derbymöte med växande rivalitet - BK Häcken BK Häcken
Herr
2019-05-21 10:53:37
Ett derbymöte med växande rivalitet

Att vara bäst i Sverige är naturligtvis det allra viktigaste men vid sidan av det har titeln ”Bäst i väst” fått en allt större betydelse.
– Vi vill så klart vara före alla lag i tabellen men det är lite plåster på såren om vi i alla fall är före IFK Göteborg, säger Peter Abrahamsson.


Derby bygger på rivalitet och en benhård vilja att visa att oavsett tabelläge så är man i alla fall bäst i den enskilda matchen och kan därmed kalla sig bäst i stan. Med tanke på BK Häckens historik så har det inte funnits en naturlig rivalitet med IFK Göteborg – Bollklubben var tidigare inte ett lag att räkna med. Men efter att BK Häcken tog sig upp i Allsvenskan igen till säsongen 2009 och de framgångar som gulsvart därefter har haft, så har också rivaliteten med IFK Göteborg stärkts. 

– Historiskt har det inte varit klassikermöten mot IFK Göteborg men det är kul att det har byggts upp lite mer nu. Nu har vi lyckats vara före dem de två senaste åren och det skadar ju inte heller för att bygga upp rivaliteten ännu mer. Och för vår del så vill vi så klart ta lite andelar från dem vad gäller intresse och uppmärksamhet, säger Peter Abrahamsson som har spelat i BK Häcken sedan 2014. 

Publik och supportrar är viktiga för att derbymatcherna ska få karaktären och inramningen av ett derby. Men oavsett så blir matcherna ändå speciella. 

– Det är absolut en extra tagg att komma in i de här matcherna, vi vill visa att vi jagar dem. Sedan hade det varit kul att kunna bygga upp matcherna ännu mer, så att det blir som det är i Stockholmsderbyna som det är en jäkla hype kring, säger målvakten. 

Peter Abrahamsson tog över som förstemålvakt i BK Häcken under säsongen 2015 och har hunnit med några derbyn. 2017 tog han sin första derbyseger och just den matchen håller han som sitt bästa derbyminne. 

– Vi vann med 4–0 och då hade vi inte vunnit mot dem på många år, plus att det var min första derbyvinst. Jag minns att det blev en anstormning direkt från deras sida men jag lyckades rädda några bollar och sedan gjorde vi tre mål före paus och avgjorde matchen, säger Peter Abrahamsson. 

Han avslutar med att slänga iväg en passning till Blåvitt. 

– Det känns inte som att IFK Göteborg snackar upp matchen som ett derby på samma sätt som BK Häcken vill göra men det kan ju också bero på att om man inte spelar ett derby så förlorar man inte heller ett derby.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.