Faith: "Vi tror på det hela vägen" - BK Häcken BK Häcken
Dam
2020-09-02 16:50:00
Faith: "Vi tror på det hela vägen"

Årets enkelserie i division 2 gör att damlagets säsong går in i slutspurten nu, fastän känslan är att säsongen precis kommit igång. Inför helgens match mot serieledande Ytterby IS, har BK Häcken vunnit fyra av sex matcher och ligger därmed trea i en släpande tabell.

– Med tre poäng mot Zenith senast hade vi haft det i egna händer – nu har vi inte det men vi kommer tro på det hela vägen, säger tränare Erika Faith.


BK Häcken gick in i den historiska första division 2-säsongen med stora förhoppningar men också med stor ovisshet kring hur laget skulle stå sig på den nya nivån. Den uppskjutna seriestarten och senare beslutet om att spela säsongen som en enkelserie, gjorde inte ovissheten mindre.

Med sex matcher spelade, konstaterar tränare Erika Faith att det varit höga toppar och djupa dalar.

– Det är en svår säsong när det inte funnits någon kontinuitet. Det är svårt att hitta flowet. När vi väl spelar fotboll har vi en hög högstanivå men när vi är dåliga har vi tyvärr en för låg lägstanivå, säger hon.

Fyra matcher återstår av säsongen. Först ut: serieledande Ytterby på bortaplan på lördag. Erika Faith hoppas på en bättre prestation än senast.

– Vi behöver hitta en bättre mix i vårt spelsätt. Vi behöver lita på vad vi kan och vill göra, inte vänta på att se hur motståndaren vill spela. Vi behöver bli mycket mer självsäkra i vårt spel, säger hon.

Målsättningen inför säsongen var att etablera Bollklubben i division 2, även om laget internt gärna ville sikta mot tabelltoppen redan år ett i den nya serien.

– Någonstans gick vi in i säsongen och kände att vi kunde vara med och fajtas i toppen men vi visste inte riktigt var vi stod i en ny serie och med många nya spelare. Zoomar man ut lite är det väl inte helt orimligt att vi är ett topplag men inte ett vinnande lag första säsongen någonsin i division 2. Men vi vill mer. Vi vill vinna, säger Erika Faith.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.