Faltsetas målskytt när han tog sin första titel - BK Häcken BK Häcken
Herr BK Häcken-TV
2019-05-30 19:10:39
Faltsetas målskytt när han tog sin första titel

Slitvarg, balansspelare, härförare och målskytt – Alexander Faltsetas knoppade in 1-0-målet i första halvlek och gav hemmalaget en tidig ledning. När domaren blåste av matchen kunde han fira sin allra första titel.

– Jag fick nästan tårar när såg mina barn och fick uppleva detta med dem, säger Alexander Faltsetas.


Alexander Faltsetas har en lång karriär bakom sig och de flesta skulle nog hålla med om att han är en av de främsta i Allsvenskan på positionen som balansspelare. Fram till i dag hade han aldrig tidigare vunnit någonting. Men nu kan han titulera sig svensk cupmästare.

– Jag har krigat länge för det här, och jag känner mig oerhört stolt att få vara en del av detta, säger han.


Och dessutom blev han också målskytt. Målet kom redan i den 14:e matchminuten och gav hemmalaget en smakstart. Daleho Irandust med en perfekt hörna och Faltsetas knoppade vackert in bollen över målvakten.

– Jag nämnde för min son att jag skulle göra 1-0 med pannan och så händer det. Det var så klart oerhört skönt att sätta den, det var hyfsat tidigt i matchen, och det var viktigt att få den så att de kommer upp lite.


Daleho Irandust hade innan målet haft en stolpträff och det var redan från första sekunden tydligt att det var taggade, koncentrerade och målinriktade gulsvarta spelare – i dag skulle hemmapubliken frälsas. 

– Vi var lugna med boll hela matchen, efter vår ledning så hade vi ingen panik att gå framåt, jag tycker vi hade fruktansvärt bra kontroll. Defensivt gör vi det väldigt bra, vi ligger bra i positionerna i hela matchen och har en bra balans, säger Alexander Faltsetas.


När slutsignalen ljöd så hade AFC Eskilstuna inte haft ett enda skott på mål. Men det var ändå spännande långt in i andra halvlek, för trots flera kvalificerade målchanser så fick inte gulsvart in bollen. Men när Adam Andersson slog en överlång frispark i den 75:e matchminuten som Joona Toivio nickade in, lika vackert som Faltsetas 1-0-mål, så skulle det mycket till för att AFC skulle vända detta. 

– Vi pratade om den typen av frispark på träning i går och den satt väldigt bra. Det är upp till Adam att tajma den bra när jag löper och det blev en perfekt boll. Jag fick ett bra hopp och försökte bara träffa bollen och så gick den in, säger Joona Toivio.


Sista kvarten blev aldrig spännande. På stopptid tryckte Viktor Lundberg in 3-0 och när domaren kort därefter blåste av utbröt det stora guldjublet på Bravida Arena. Firandet av klubbens andra titel ville aldrig ta slut när euforiska spelare och supportrar sjöng ikapp i glädjeyra. Andra titeln för BK Häcken och första för Alexander Faltsetas som nu vill ha mer. 

– Jag hoppas att detta var långt ifrån sista titeln, jag kommer upp i ålder och man måste drömma stort. Vi kör!

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.