Dam
2023-04-17 21:44:31
Felicia Schröders sagolika debut: ”Jag kan inte fatta det”

Felicia Schröder fyllde 16 år häromdagen. Hon debuterade ikväll i OBOS Damallsvenskan. Och inte nog med det. Felicia toppade debuten med ett mål i slutsekunderna. Hon blev därmed första spelare född 2007 att göra mål i OBOS Damallsvenskan.
 – Det är helt sjukt, säger den nyblivna 16-åringen.
 

Men vi tar det från början. BK Häcken började piggt och efter elva minuter var Stine Larsen nära att nicka in 1–0 efter inspel från Anna Anvegård. Nicken rensades undan nära mållinjen. Efter 35 minuter så skadade sig dessvärre Stine Larsen och tvingades utgå. Hon ersattes av Clarissa Larisey. Elin Rubensson var ytterst nära att ge BK Häcken ledningen i 42:a minuten då hon avlossade en kanon som träffade ribbkrysset. I första halvleks slutskede drog Rosa Kafaji iväg ett avslut som touchades och blev farligt. Men Elaine Burdett i målet kunde rädda. Matchen var mållös i paus, även om det var BK Häcken som tryckte på och var det bättre laget.
 
Bollklubben fortsatte skapa lägen i början av andra halvlek. Tre minuter in i halvleken fick Anna Anvegård ett bra läge i boxen efter förarbete från Clarissa Larisey. Skottet gick dock över ribban. I 68:e minuten kom den välförtjänta utdelningen. Clarissa Larisey rullade då påpassligt in ledningsmålet för BK Häcken. Förarbetet stod en annan inhoppare, nämligen Marika Bergman Lundin, för. Bättre blev det när kapten Josefine Rybrink behärskat tryckte in 2–0 från en position inne i straffområdet i 82:a minuten. BK Häcken bytte i andra halvlek in Molly Johansson, Marika Bergman Lundin, Alexandra Hellekant och Felicia Schröder. De två sistnämnda byttes in i 89:e minuten. Sju minuter senare fick Schröder chansen framför mål och nöp till direkt. En allsvensk debut som hon aldrig någonsin kommer glömma var ett faktum. Hon fick alltså toppa debuten med ett fint mål, som spikade slutresultatet till 3–0.
 
Efteråt var hon överlycklig men också chockad.

– Det kändes väldigt bra att komma in under de sista minuterna och göra mål. Jag kan inte fatta det. Jag har inte smält det än. Det är helt sjukt! Jag visste inte hur jag skulle reagera. Det var coolt och jag är väldigt glad, säger Felicia Schröder.
Vad säger du om avslutet?

– Jag är nöjd med mitt skott. Det skruvades lite, så målvakten kunde inte nå den, säger hon nöjt.
Hur kändes det när du kom in?
 – Jag hade en liten klump i magen. Men det brukar släppa. Nu känns det bara sjukt. Jag är så glad. Nu hoppas jag att jag får spela i OBOS Damallsvenskan fler gånger.
Har du fått många grattis av lagkamraterna?
 
– Ja, jag har fått många gratulationer. Många i laget är glada för min skull.
Vad betyder segern?
 
­– Den betyder mycket. Det var en tuff match men vi fick in bollarna. Det var skönt, säger Felicia Schröder.
 
Även Julie Blakstad gladde i debuten.

– Det var riktigt kul att få göra debut i dag! Det var en tuff match som präglades av många dueller och tacklingar. Vittsjö gav oss en bra match och det är solitt av oss att åka hem med tre poäng och 3–0 i målskillnad. För mig var det bra att få 90 minuter i benen. Jag vet att jag fortfarande har mycket att jobba på för att nå toppform, men jag tror att det kommer att bli bättre och bättre för varje match som går. Jag ser fram emot fortsättningen! säger nyförvärvet.

Clarissa Larisey var nöjd med insatsen och sitt premiärmål i OBOS Damallsvenskan.
– Jag tycker att matchen gick riktigt bra. Det är inte lätt att spela på deras hemmaplan. Vi anpassade oss bra, höll i bollen och skapade många chanser. Jag är väldigt glad över att ha gjort mål. En så bra boll från Marika och jag är glad över att jag fick in den. Jag är mycket glad över vinsten, säger kanadensiskan.

Tråkigare var att Stine Larsen utgick knäskadad i första halvlek. Vi kommer att återkomma med mer information efter genomförd magnetkameraundersökning, då vi vet omfattningen av skadan.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved