Herr P19
2018-11-21 12:00:00
Fem A-lagsdebutanter i träningsmatchen mot Norrby

BK Häcken kunde inte hämta sig efter den kalldusch till matchinledning som ägde rum på Borås Arena. Norrby IF gick segrande ur träningsmatchen med resultatet 3-2. Men ett gäng a-lagsdebutanter fick chans att visa upp sig – en av dem blev dessutom målskytt.
– Det var skitmäktigt, säger Leon Kornbakk efter sin första match och sitt första mål i a-lagströjan.

Det dröjde bara två minuter innan hemmalaget på Borås Arena hade tagit ledningen. Norrby IF satte fart direkt och efter någon minuts spel runt vårt straffområde nickade Dijan Vukojevic in 1-0. De fortsatte sedan sätta press och jobba på kontringar och i den 16:e minuten utökade de genom Nicklas Savolainen, även detta ett nickmål, på en hörna.
– Vi fick en dålig start, minst sagt. Vi var inte riktigt på plats när matchen började, säger assisterande tränare Teddy Olausson efter matchen.

Inga fler mål i första, men bara två minuter in i andra halvlek utökade Norrby till 3-0 när Jasin Khayat sköt ett långskott från högerkanten in i bortre hörnet.

Men BK Häcken repade sig. I den 52:a minuten hittade Erik Friberg på mittfältet Godswill Ekpolo som kom löpande på högerkanten. Godswill kom nästan hela vägen fram till mål och petade in bollen vid närmsta stolpen. Det blev Godswill Ekpolos första mål i BK Häcken-tröjan.

Bara fyra minuter senare noterades en till debutant i målprotokollet; akademispelaren Leon Kornbakk. På en hörna nickade Juhani Ojala ner bollen mot bortre stolpen och Leon kunde slå in den med vänster bredsida.

Leon, som till vardags spelar i BK Häckens U17-lag, gjorde dessutom a-lagsdebut, tillsammans med fyra andra av sina akademikollegor. Från U17 fanns även William Milovanovic med, och från U19 fick Adam Söndergaard, Isac Jonsson och Marcus ”Maxi” Bärkroth sina första a-lagsminuter.

Matchen slutade 3-2 till ett starkt Norrby på ett kallt Borås Arena. Men för Leon Kornbakk blir det nog positiva minnen som etsar sig fast från kvällen.
– Det var skitmäktigt att göra a-lagsdebut. Jag fick reda på det igår på träningen, så det var väldigt kort varsel. Det var bara att åka, säger 16-åringen.
– Det var högt tempo, man ser att alla är skitduktiga. Det är stor skillnad. Men jag tyckte ändå att jag gjorde det hyfsat bra.