Fem målskyttar när BK Häcken tog jättekliv mot seriesegern - BK Häcken BK Häcken
Dam
2019-09-22 19:05:33
Fem målskyttar när BK Häcken tog jättekliv mot seriesegern

BK Häcken tog ännu ett steg mot seriesegern när Lerum besegrades med hela 5-0. Målen spreds ut på fem olika målskyttar – något som blivit signifikativt för laget den här säsongen.

– Vi har haft temat att alla försvarar och alla anfaller, jag tror att det är ett resultat av det, säger tränare Erik Faith.


BK Häcken var storfavoriter i matchen mot Lerum. 19 poäng före i tabellen och vårens möte slutade hela 8-1. Och segern blev ungefär så säker som man kunde förvänta sig. Faktum är att den kunde ha blivit ännu större. Men det är synd att klaga på det efter en 5-0-vinst.

– Det var en helt okej match men jag vet att vi kan ännu mer. Det är svårt att möta lag som vill dra ner på tempot som de gjorde. Det går åt en hel del energi åt att komma upp till vår högre växel. Men egentligen spelar det inte så stor roll nu. Just nu är det mest lättnad, man är alltid nervös inför matchen oavsett vilka vi möter, säger Erika Faith.


Ledningsmålet kom redan i matchminut 13 när Felicia Funck Moberg fick in bollen efter en tilltrasslad situation. När sen Hanna Ahl gjorde 2-0 i den 28:e matchminuten efter ett fint förarbete av Lovisa Odh så kändes matchen redan avgjord, Lerum hade knappt haft bollen fram tills dess. När Josefin Hansson tryckte in 3-0 strax innan paus så släcktes definitivt det lilla hopp som bortalaget haft kvar. Andra halvlek blev en lång gulsvart uppvisning i bollinnehav och målchanser.

– Men jag tycker att vi blir lite för sugna på att göra mål väldigt snabbt, vi hade kunna passa på att träna på spelvändningar högt upp i planen och att äga bollen högt upp på planen istället. Vi hade kunnat lära oss mer i den här matchen, säger Erika Faith.


Lovisa Odh gjorde 4-0 och Anna Fallgren avslutade målskyttet med ett fint vänsterskott från långt håll. 

– Jag tror att målvakten fick solen i ögonen så hon flyttade sig lite åt fel håll. Det var kul att göra mål men skottet hade kunnat vara hårdare, säger Anna Fallgren.


Samtidigt som BK Häckens match så spelade de andra två topplagen, Torslanda och Eriksberg, mot varandra. Torslanda vann genom ett sent mål och det resultatet gör att BK Häcken kan säkra seriesegern redan nästa vecka i matchen mot Eriksberg. En poäng där och seriesegern är klar.

– Vi har inte tänkt på den matchen än. Men det är klart att det ska bli väldigt roligt att spela den matchen. Men det är på bortaplan så det blir något annat, säger Anna Fallgren.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.