Fem stjärnor till BK Häckens akademi för åttonde året i rad - BK Häcken BK Häcken
Pojkakademi
2022-01-12 13:58:24
Fem stjärnor till BK Häckens akademi för åttonde året i rad

BK Häcken tilldelas fem av fem möjliga stjärnor i Svensk Elitfotbolls certifiering av landets akademier. BK Häcken får 2700 poäng, 103 poäng fler än i fjol, och det är åttonde året i rad klubben lyckas få fem stjärnor. 

 

Svensk Elitfotboll bedömer bland annat klubbens ledarorganisation, träningsfaciliteter och hur klubben jobbar med spelarnas skolor. Flest poäng kommer dock från sportsliga resultat och från spelare som tillhört klubben mellan 12–19-års ålder och debuterat i elitsammanhang, antingen i BK Häcken eller en annan klubb. BK Häcken får till exempel 64 poäng för Sebastian Lagerlund, Ali Youssef och William Milovanovic som alla tillhört klubben mellan 12 och 19 års ålder. Alla har debuterat i allsvenskt sammanhang, vilket ger åtta poäng, och med åtta år i ungdomssektionen och akademin så multiplicerar man åtta med åtta, vilket ger 64 poäng.

Med 2700 poäng placerar sig BK Häcken på plats sju i certifieringen. Det är två placeringar bättre än i fjol.

– Jag är stolt över att vi återigen tilldelas fem stjärnor, det är ett fint kvitto på att vi fortsätter göra ett gediget arbete. Vi ser flertalet spelare som gått hela vägen från Slätta Damm till att debutera i Allsvenskan för vårt A-lag, vilket är fantastiskt roligt, säger akademichef Tomas Andersson.


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.