Dam
2024-03-07 08:00:00
Filippa Curmark och BK Häcken jagar revansch i Svenska Cupen

Det blev en tung förlust i fjolårets cupfinalen för lagkapten Filippa Curmark och BK Häcken på Tele2 Arena – nu hoppas 28-åringen på revansch.

– Förlusten mot Hammarby i fjol blev en stor besvikelse, det är en lärdom som vi tar med oss och som vi hoppas kunna omvandla till att vilja fortsätta vara med och spela om titlar, säger Filippa Curmark.


Fjolårets gruppspel i Svenska Cupen inledes på Bravida Arena och Hisingen, den blev en gulsvart 3–1-seger mot KIF Örebro som skulle bli starten på en lång segersvit, totalt blev det tre segrar av tre möjliga i gruppspelet – något som Filippa Curmark hoppas kunna återupprepa.

– Jag hoppas att vi har byggt på oss en erfarenhet från fjolåret. Vi fick många känslor inbakade under säsongen, med både framgångar och motgångar – därför hoppas jag att vi kan ta med oss den goda känslan och det starka modet som vi har inom oss – där revanschsuget garanterat kommer finnas med, säger lagkaptenen.


I grupp A i Svenska Cupen väntar Växjö DFF, Lidköpings FK och Vittsjö GIK för Bollklubben, varpå, Smålandslaget Växjö blir motståndet i premiären.  

– Det känns väldigt motiverande att få mäta sig i tävlingssammanhang igen och att spela om viktiga poäng.

Filippa Curmark fortsätter:

– Jag tycker att vi har kommit längre i vår process och står för en starkare identitet i hur vi vill framstå som lag om man jämför med hur vi såg ut under fjolårets gruppspel. Vi ser goda möjligheter till att ta oss vidare i cupen och att få spela betydelsefulla matcher under våren.


Köp din biljett till hemmapremiären i Svenska Cupen mot Växjö DFF.


BK Häcken – Växjö DFF

Datum: Lördag 9 mars.

Matchstart: 15.00.


Plats: Bravida Arena.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved