Herr
2023-05-24 22:57:24
Förlust borta mot DIF: ”En match som borde ha slutat 0–0”

BK Häcken föll borta mot Djurgårdens IF i kväll. Oliver Berg gjorde matchens enda mål på straff. Efteråt råder det besvikelse i BK Häcken-lägret.
– Det är en match som enligt mig borde ha slutat 0–0, säger mittfältaren Mikkel Rygaard.


I första halvlek hade BK Häcken svårt att skapa klara målchanser. Djurgårdens IF skapade några chanser, men Bollklubben stod pall defensivt och Peter Abrahamsson svarade för stabilt målvaktsspel.
– Jag tycker att vi lägger 20 minuter på att komma igång och sedan spelar vi mer av vårt spel men tar många snabba och felaktiga beslut, så det slutar med att vi springer hem mycket och försvarar oss lågt på planen, säger Mikkel Rygaard.
BK Häcken öppnade starkt efter pausvilan. Tio minuter in i andra halvlek fick Lars Olden Larsen en stor möjlighet att ge BK Häcken ledningen, men nicken jätteräddades av Jacob Widell Zetterström i hemmalagets mål. Efter 70 minuter fick Djurgårdens IF en straff, som skulle komma att bli omdiskuterad. Bollen tog i bröstet på Valgeir Lunddal Fridriksson, men domaren pekade på straffpunkten. Oliver Berg förvaltade straffen. Det blev matchens enda mål. BK Häcken lyckades inte replikera utan föll tungt på Tele2 Arena.
– Inledningen av andra halvlek är riktigt bra och vi spelade på deras planhalva, men vi behöver skapa de stora chanserna. Det är en match som enligt mig borde ha slutat 0–0. Att vi blir bortdömda igen gör lite ont, men så är det att vara det mindre laget, säger Mikkel Rygaard.

Per-Mathias Högmo summerar matchen efteråt:
– Jag tycker att de var lite vassare än oss i första halvlek. De var lite mer inne i vår box, samtidigt som vi hade en del kontringslägen och nästan-chanser. Det var relativt jämnt, men med ett litet övertag för Djurgården. I andra halvlek tog vi kontroll över matchen och hade momentum fram tills straffen kom. Då fick Djurgården energi, säger huvudtränaren och fortsätter:
– Vi gjorde sammantaget en okej bortamatch mot ett bra lag. Vi saknade lite skärpa offensivt och skapade lite för lite. Mittfältet var eminent. Mikkel var fantastisk, Samuel är Samuel och Romeo gjorde många bra saker. Vi gjorde många bra prestationer på individnivå.
Han ger sin syn på straffsituationen:
– Bollen träffade i bröstet på Valgeir. Man ser på reaktionen och jag känner Valgeir. Jag kände hans frustration och förtvivlan över att få den emot sig. Med tanke på domarens placering kan han inte se att det är straff. Det är inte möjligt. Ändå chansade han. Jag tycker att det är synd. Vi ger svenska domare för dåliga förutsättningar för att utveckla sig. Vi ser internationellt att det görs fel på fel, men domarna får då hjälp i en svår situation, säger Per-Mathias Högmo.

Nu laddar vi om inför måndagens slutsålda derby hemma mot IFK Göteborg.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved