Herr
2021-04-11 16:55:51
Förlust i den allsvenska premiären

Det blev förlust i den allsvenska premiären mot Halmstads BK. Hemmalaget vann med 1–0 efter sent mål av Mikael Boman.

Ett oväder med blötsnö drog in över Halmstad under förmiddagen och det var både rejält blött och kallt på Örjans vall när domaren blåste igång matchen. I den gulsvarta startelvan gjorde Godswill Ekpolo comeback och på mittfältet tog Erik Friberg plats igen efter sin vadskada.

Matchinledningen var avvaktade. Nio minuter in ropade Halmstad-lägret på straff efter att Joseph Baffo blivit neddragen i straffområdet, men domaren friade. Efter arton minuter kommer matchens första riktiga chans när Toivio slår en makalöst fin boll till Leo Bengtsson som tar emot, dribblar och avslutar strax utanför Malkolm Nilssons högra stolpe. Kort därefter har också Friberg ett vasst distansskott som Nilsson tvingas rädda ut till hörna.

Hemmalaget var inte ofarligt, men hade svårt att komma till några målchanser. På tilläggstid i första halvlek får de sin bästa målchans när Malmö-förvärvet Marcus Antonsson tar sig igenom och tvingar Pontus Dahlberg att sträcka ut. Första halvlek var annars jämn, som sig bör i en allsvensk premiär.

Till den andra halvleken bytte Ali Youssef av Leo Bengtsson, som hade fått en smäll på revbenet i första halvlek och inte kunde fortsätta spela. Halvleken är precis som den första jämn och tuff, men där BK Häcken förde spelet. Tobias Heintz försökte nicka in ett Ekpolo-inlägg i början av halvleken, men bollen gick över ribban. Därefter var det chansfattigt nästan hela halvleken igenom. Med tio minuter kvar får Halmstads Mikael Boman chansen att sätta ettan, men skjuter utanför. Det gör han däremot inte fyra minuter senare. Boman står rätt placerad på ett inlägg, drar till på volley och bollen hittar in bakom Pontus Dahlberg – 1–0. BK Häcken lyckas inte skapa något tryck på Halmstad efter målet och får åka hem till Hisingen med en nolla i protokollet. En tung start på Allsvenskan 2021, men på söndag jagar laget revansch när Malmö FF besöker Bravida Arena.

– Jag tycker att vi har kontroll på matchen, men utan att skapa så många chanser. Överlag var det en match med få målchanser, de satte dit en och det räcker idag. Det var en sån match som antingen slutar 0–0 eller så vinner det laget som sätter första målet. Finns inte så mycket att göra just nu än att hitta ny energi och köra igen nästa helg, säger Rasmus Lindgren efter matchen.

För Alexander Jeremejeffs del var detta hans första allsvenska match sedan återkomsten till BK Häcken.

– Jag tyckte att vi var bättre i första halvlek. Vi hade boll och förde tempot och Halmstad ville hela tiden dra ned på tempo och vi hittade in hyfsat i farliga ytor. I andra halvleken var det ganska stängt, men de kliver lite högre upp och då vi vet inte riktigt vad vi ska göra.

Halmstad hade gjort sin läxa, vi ville hitta in bakom deras backlinje och när vi inte hittar de ytorna känns det som att vi står och stampar lite. När plan a inte funkar har vi inte riktigt någon plan b, så där har vi lite att jobba på. Vi måste ha olika plan för olika motstånd, Malmö kommer nog köra på hårt nästa vecka och då kommer vi nog hitta de ytor vi vill ha, men vi måste samtidigt ha en plan för när vi möter lag som ligger lågt som idag, säger Jeremejeff.

Nästa match spelas mot Malmö FF på söndag 15.00.