Förlust i höstens första match i U21-Allsvenskan - BK Häcken BK Häcken
Herr
2019-07-09 21:04:50
Förlust i höstens första match i U21-Allsvenskan

Allsvenska konkurrenten Falkenberg var starkast i kvällens U21-match. I en välspelad match var det hallänningarna som var aningen hetare och kunde avgöra i slutet av matchen.

– Det är aldrig bra att förlora men ändå en nyttig match för oss, säger U21-ansvarig Teddy Olausson efter 2-3-förlusten.


Falkenberg, med Häckenbekantingen Dominic Chatto i spetsen, kom med ett bra lag till Hisingen och höstsäsongens första match i U21-Allsvenskan. Knappt ett 100-tal åskådare hade tagit plats på Bravida Arena och de fick se en match där bortalaget omgående tog tag i taktpinnen. I det  offensiva spelet formerade sig Falkenberg i en 3-4-3-uppställning och hemmalaget fick försvara sig mot wingbacks som fyllde på och satte press på de gulsvarta ytterbackarna. 

– Vi når inte ut på dem riktigt, det är svårt med wingbacksen, det blev lite som mot Norrköping i Allsvenskan i söndags, säger Teddy Olausson.


Bortaledningen i den 12:e matchminuten kom efter ett inlägg från höger där Nsima Peter nådde högst och Alexander Nadj, som gjorde sin första match i Häckentröjan på flera år, kunde inte göra mycket åt det vassa avslutet.

– Deras forward var bra och gjorde deras första två mål. Vi är lite tunna i duellerna med honom, han använder sin rutin på ett bra sätt i duellerna. Samtidigt är det bra för våra yngre killar att få känna på den typen av dueller, om man ska se något positivt i det, säger Teddy Olausson. 


Efter en tuff inledning där Bollklubben spelade för omständligt och långsamt så fick hemmalaget bättre ordning på spelet. Och kvitteringen skulle också komma genom ett skott från Ahmed Yasin, i den 35:e matchminuten, som letade sig in via stolpen. Men kort därefter kunde Falkenberg återta ledningen.

– Lite synd att det målet kom så snabbt efter vår kvittering. Vi hade jobbat oss in i matchen efter en halvjobbig start och så gör de 2-1 nästan direkt efter när vi tappar en boll på mittplan. Psykologiskt tufft att få det mot oss när vi precis skaffat oss lite momentum, fortsätter Teddy Olausson.


BK Häcken kvitterade återigen när Isaac Jonsson stötte in en retur efter Ali Youssefs skott men det var bortalaget som fick det sista ordet när Edi Sylisufaj fick kalasträff på volley efter en frispark som först gått i muren. Det målet kom med dryga fem minuter kvar av matchen.

– Ett sån träff får man inte ofta men det är samtidigt inte helt oförtjänt att de vinner. Det var bra motstånd i dag och en bra kvalitet på matchen. Det är inte bra att vi förlorar men de har flera spelare som håller en hög nivå och har mycket erfarenhet och för våra yngre spelare ger det mycket att få den typen av motstånd, avslutar Teddy Olausson.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.