Förlust i Norge - BK Häcken BK Häcken
Herr
2020-02-14 18:04:38
Förlust i Norge

Under fredagseftermiddagen spelade BK Häcken den sista träningsmatchen innan cuppremiären mot GAIS nästa helg. Matchen slutade 2-0 till norska Sarpsborg.


Spelarna hade knappt hunnit landa i Sverige innan det var dags att sätta sig på bussen och åka de dryga två timmarna till norska Sarpsborg. Matchinledningen var lovande, men efter drygt tio minuter rann norrmännen igenom och Jørgen Strand Larsen placerade kyligt in 1-0 ensam med Peter Abrahamsson.


Målchanser saknades inte och vi var nära en kvittering under första tjugo. Därefter tappar vi matchen under en tiominutersperiod och Sarpsborg är oerhört nära att göra 2-0 på en hörna, men Abrahamsson räddar fint och bollen tar i ribban och ut. 1-0 stod sig halvleken ut.

– Tycker att det är bra tempo i första halvlek. Första tjugo och sista kvarten av halvleken gör vi det ganska bra, däremellan har Sarpsborg en period där de rinner igenom lite för mycket, säger Andreas Alm efter matchen.


Andra halvlek är chansfattig, men med dryga kvarten kvar kommer 2-0 till Sarpsborg. Återigen är det Jørgen Strand Larsen, som kommer fri med Abrahamsson och sätter matchens andra och också sista mål. Både Toivio och Yasin är därefter nära en reducering, men matchen slutar med en 2-0-förlust, precis som fjolårets möte med norrmännen.

– Vi får inte in presspelet i första halvlek, men jag tycker inte att vi ska lägga allt för stor vikt vid den här matchen. Vi har rest mycket de senaste dagarna och det syns att det är lite trötta ben idag. Det är också en omställning för kroppen att gå från superfina gräsplaner i Portugal till en konstgräsmatta i Norge, säger Ahmed Yasin.

– Nu väntar en fin träningsvecka och därefter ett derby på söndag som kommer bli helt fantastiskt. Jag ser verkligen fram emot att få starta tävlingssäsongen igen, avslutar han.


Precis som Yasin säger så väntar nu en cuppremiär (derby!) nästa helg. Matchen mot GAIS startar 16.30 nästa söndag och du köper din biljett HÄR.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.