Herr
2019-11-15 18:00:34
Förlust i träningsmatchen mot Halmstad

Flera riktigt bra lägen men BK Häcken blev mållösa i träningsmatchen mot Halmstad. Hallänningarna var mer kliniska i avsluten och gjorde två mål i andra halvlek.

– Resultatet kanske inte är det viktigaste i en sådan här match men det är klart att man alltid vill vinna matcher, säger Johan Hammar.


Kvällens match mot Halmstad var ytterligare en möjlighet för dem som inte spelat regelbundet under säsongen att få speltid och visa upp sig. Johan Hammar saknades i förra veckans match men spelade 90 minuter mot Halmstad.

– Det var en bra match för att vara november, det var bra fart och de kom med ett bra lag. Det var en nyttig match för oss som kanske vill bevisa lite, säger han.


Johan Hammar har fått finna sig i att vara tredjealternativet som mittback under säsongen. Självklart en jobbig sits för skåningen.

– Det har varit tråkigt, jag spelade mer förra året än detta året. Man försöker ju hålla ihop det men det är klart att det inte är jättekul, säger han.


Mot Halmstad höll han ihop försvaret tillsammans med först Aiham Ousou och i slutet med Teodor Wålemark. Han fick se hur före detta landslagsspelaren Dusan Djuric gav Halmstad ledningen med en tåpaj i den 62:a minuten. Med fem minuter kvar avgjorde Johan Oremo med ett distinkt vänsterskott som gick stolpe in.

– Jag tycker att vi tappade boll på dumma ställen, framför allt i andra halvlek och det var så de fick bägge målen. Det var tråkiga mål, säger Hammar.


BK Häcken hade flera bra lägen att göra mål. Viktor Lundberg satte Kwame Kizito i ett bra läge den 38:e minuten men Malkolm Nilsson i Halmstads mål kom ut snabbt och gav inte Kizito tid att avsluta som han ville. Ett ännu bättre läge fick Godswill Ekpolo efter en blixtsnabb spelvändning som startade med Peter Abrahamsson. Han plockade ner en frispark och satte igång spelet, bollen hamnade hos Oskar Sverrisson som nickade vidare till Kizito. Han passade Ekpolo som ensam med målvakten ”bara” skulle placera in bollen. Men hans avslut med vänstern gick tätt utanför

– Sett till antal lägen så känns det som att det var jämnt men de var lite mer kliniska, fortsätter Hammar.


Även i den andra halvleken hade BK Häcken ett utsökt läge att göra mål. Slarv i Halmstads försvar gjorde att Kizito fick ett friläge men hans avslut räddades på mållinjen av Andreas Johansson. Kanske att Kizito skulle ha spelat till Viktor Lundberg som befann sig i ett ännu bättre läge. Bollklubben förblev mållösa och fick alltså se sig besegrade av Superettanlaget.

– Man vill alltid vinna matcher men det är klart att det betyder mindre i denna matchen än i andra. Det var skönt att få 90 minuter i slutet av veckan innan vi går på helg, avslutar Johan Hammar.


Nu återstår bara en match för i år, den spelas på torsdag nästa vecka hemma mot Norrby. Då tar vi nya tag.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved