Herr
2021-04-18 17:01:34
Förlust i tuff match mot Malmö FF

BK Häcken förlorade idag sin andra raka match i Allsvenskan när Malmö FF vann med 2–1 på Bravida Arena. Hela sju gula kort delades ut i en tuff batalj på Hisingen. BK Häckens mål gjordes av Benie Traore.

Solen sken över Hisingen och med nästan 20 grader i solen var det en av årets varmaste dagar. I startelvan fick Alexander Faltsetas kliva in bakom Alexander Jeremejeff när Leo Bengtsson inte kunde starta på grund av den revbensskada han ådrog sig i matchen mot Halmstad. Det betydde också att Tobias Heintz fick flytta ut till vänster på mittfältet.

BK Häcken inledde lovande och var nära på att komma till redan efter trettio sekunder, men trots detta blev det en mardrömsstart på matchen för gulsvart del. Efter åtta minuter får Malmö FF hörna efter ett Jonas Knudsen-inkast, som är ett av skåningarnas vassaste anfallsvapen. Hörnan rensas ut till Anders Christiansen igen som slår ett inlägg och i bortre delen av straffområdet håller Anel Ahmedhodzic sig framme och nickar in 1–0 bakom Pontus Dahlberg.

BK Häcken försöker komma tillbaka och det är främst Jeremejeff som hotar offensivt utan att komma till den där riktigt hundraprocentiga chansen. Efter arton minuter bryter sig Godswill Ekpolo igenom, men hans avslut går strax utanför Marko Johanssons högra stolpe. Det var BK Häckens vassaste målchans i den första halvleken, som stundtals var riktigt tuff. Efter en kvart hade domare Nyberg delat ut tre gula kort och i halvtidsvilan var siffran uppe i fyra.

Två minuter efter Ekpolos chans kommer nästa kalldusch. Malmös vänsterback Jonas Knudsen slår ett inlägg och i mitten av straffområdet stöter Sören Rieks in 2–0 på volley.

Resultatet står sig halvleken ut och BK Häcken gick till halvtidsvila med en tung uppförsbacke.

Till andra halvlek tvingas Joona Toivio byta med en skadad fot och in kommer istället Johan Hammar, som står för ett fint inhopp och är resolut i sitt spel halvleken igenom. Åtta minuter in ger Benie Traore gulsvart hopp när han, assisterad av Godswill Ekpolo, placerar in reduceringen. Det var den unge ivorianens första allsvenska mål.

BK Häcken jagar därefter kvittering, men bollen seglar antingen över ribban eller utanför stolpen och det där riktiga trycket mot Malmö FF:s mål uteblir. Delvis på grund av Malmöspelarnas skicklighet i att fördriva tid.

Matchen slutar med förlust och BK Häcken står nu noterade på noll poäng efter de två inledande omgångarna.

– Malmö var bättre än oss idag, gör två rejäla mål och vi förlorar rättvist. Vi höjer intensiteten till andra halvlek och driver matchen ganska bra men det blir ingen fullträff om vi inte får poäng. Vi orkar inte hela vägen in just nu. Efter mycket frånvaro på spelare har vi inte kraften att lägga in den där extra växeln, men ibland räcker det ändå, säger Andreas Alm efter matchen.

Alexander Faltsetas fick idag spela i en något udda position, som ”tia” bakom Alexander Jeremejeff.

– Ingen roll jag brukar spela in. Jag skulle in och kriga och sätta en bra press. Komma in med bra energi och hålla mig nära box och försöka skrapa fram lägen. En ovan position för mig, säger Faltsetas.

– Malmö gör två fina mål och vi får en uppförsbacke som är svår att jobba igen, men vi ger det ett riktigt försök i andra. Efter 2–1-målet kände jag att det skulle komma ett mål till, men vi kommer inte riktigt till de lägena vi vill.

– Den effektiva tiden vi spelade idag var inte många minuter. Jag spelade 70 minuter, men det kändes som jag spelade 25. Jag hade hur mycket ork som helst kvar. Malmö är smarta, de lägger sig och han (domaren) går på det varje gång.

Nästa match är hemma mot Sirius nästa lördag.