Förlust i U21-Allsvenskan trots bra spel - BK Häcken BK Häcken
Herr
2019-09-10 20:36:14
Förlust i U21-Allsvenskan trots bra spel

Två ribbträffar och mycket av bollinnehavet men BK Häcken blev mållösa i kvällens match i U21-Allsvenskan. Serieledaren Trelleborg vann på Bravida Arena med 3-0.

– Spelmässigt gör vi en bra match men vi kommer till för få lägen, säger U21-ansvarig Teddy Olausson.


BK Häckens unga lag visade upp mycket kvalitet i matchen mot serieledaren Trelleborg men i offensiven saknades den rätta skärpan eller så var marginalerna på fel sida.

– Vi gör mycket av det vi vill göra men vi får inte till det riktigt i sista tredjedelen, antingen missade vi den sista passningen eller så blockades den av TFF:s försvar, säger Teddy Olausson.


Det tog inte lång tid innan bortalaget satte första målet. En fin boll i djupled och en snabb löpning ledde till att Kevin Harletun kunde sätta bollen i mål bakom Jovan Lucic i Bollklubbens mål. En tung start men gulsvart repade mod och efter en kvart tog de ta tag i taktpinnen. 

– Därefter spelar vi resten av matchen till stora delar på deras planhalva men fotboll går ut på att göra mål och det lyckades vi inte med. Vi borde ha fått en straff i första halvlek också så där hade vi lite otur, säger Teddy Olausson.


Otur, eller i alla fall marginalerna på fel sida, hade BK Häcken också i mitten av halvleken när Isaac Jonsson nickade i ribban. Istället för kvittering så kunde Trelleborg utöka ledningen på hörna genom Niklas Bröndsted Vesterlund i den 39 minuten. Även i andra halvlek hade BK Häcken en boll i ribban men närmare än så kom man inte den här kvällen. I slutet av matchen spikade inbytte Gabriel Johnson slutresultatet. 

Bollklubben ställde upp med ett ungt lag, nio av elva startspelare kom från akademilagen. För Emin Hasic, född 2003, var det U21-debut.

– Det var kul att se honom för första gången i U21. Hela laget var ungt och det är bra att se dem i den här miljön, att se hur de utvecklas och vad de behöver jobba med när de möter äldre spelare, avslutar Teddy Olausson.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.