Förlust i U21 i Arapovic comeback - BK Häcken BK Häcken
P19
2019-04-16 21:44:48
Förlust i U21 i Arapovic comeback

Det blev en klar 3-0-förlust mot ett starkt Halmstad BK i kvällens match i U21-Allsvenskan. Men ett glädjeämne var att Benjamin Arapovic spelade match igen.

– Detta har jag längtat efter, säger 19-åringen.


Benjamin Arapovic gjorde alltså äntligen comeback igen efter sin andra korsbandsskada som han åkte på förra sommaren. Han spelade, förutbestämda, 45 minuter på det inre mittfältet. 

– Jag fick inte så mycket boll men när jag väl hade boll så var det okej, jag hittade en del passningar men det viktigaste var att komma in i det och få comebacken gjord, säger han.


Av förståeliga skäl har han en bit kvar till toppformen men vid ett par tillfällen visade han med fina öppnande passningar att han besitter mycket kvalitet. Nu ska han bygga vidare från detta.

–  Det var kul att vara tillbaka och nu ska jag stegra härifrån. Nästa match kanske jag spelar 60-65 minuter och tar det vidare därifrån, säger han.


Halmstad kom med en startelva bestående av spelare från deras Superettan-trupp och de satte omgående tonen i matchen och gjorde det svårt för BK Häcken som, vid sidan av Arapovic, utgjordes av spelare från P19-laget. Det var P19-lagets tränare Jesper Ljung som ansvarade för laget och han var trots förlusten ändå nöjd med insatsen.

– Jag tycker vi stod upp ganska bra, de hade ju en hel del erfarna spelare på planen med Peter Larsson och Dusan Djuric framför allt och vi är dessutom inne i ett tufft matchschema så utifrån det gör vi det bra, säger Jesper Ljung.


BK Häcken skapade en del chanser till att spräcka målnollan, närmast var Zinedine Kassal när hans fina skott träffade stolpen. Även Marcus Bärkroth var nära i slutet när han högg på ett inlägg men bollen ville inte gå in. Halmstad gjorde två mål i första halvlek och med tio minuter kvar av matchen kom det definitiva avgörandet. Trots att det blev en klar förlust, som dessutom kunde ha blivit större, så finns det saker att ta med sig från matchen.

– Det är utvecklande för killarna att spela såna här matcher. Tempot är högre och de möter fysiskt starkare spelare, allt är en nivå upp. Och det är dit dessa killar ska så det är bra att de får känna på det och möta det, men vi är inte där framme än, det kan vi konstatera, säger Jesper Ljung.


Foto Rudy Alvarado

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.