Herr
2024-02-10 15:20:55
Adam Lundkvist efter dagens förlust: "En match med två olika halvlekar"

Försäsongen är avslutad och BK Häcken förlorar med 3–0 mot danska tabellfemman FC Nordsjälland i Farum.

– Vi behöver höja vår prestation i det individuella försvarspelet och vara mer påkopplade, det finns situationer där vi behöver agera istället för att reagera, säger Adam Lundkvist.


Det var ett offensivt FC Nordsjälland som dominerade den första halvleken på Right To Dream Park när hemmalaget radade upp flera vassa målchanser – utan någon utdelning framåt. Bollklubben var inte helt utspelade och skapade flera kontringslägen, men bollen ville inte in för gulsvart. En av spelarna som stack ut i den första halvleken var Bollklubbens serbiske nyförvärv, Nikola Zecevic. 

– Vi tar med oss en stark första halvlek, en halvlek där vi hänger med i och som vi känner oss nöjda med. Presspelet sitter som det ska och vårt låga försvarspel funkar även som det ska, säger 29-åringen.

I den andra halvlek tog FC Nordsjälland en tidig 1–0-ledningen, ett långt inkast kastades av Martin Frese till Conrad Harder som kunde skjuta in ledningen till hemmalaget, det skulle inte dröja länge innan danskarna utökade sin ledning till 2–0 efter mål av Andreas Schjederup när Martin Frese gjorde sin andra assist i dagens träningsmatch. Bollklubben skapade flera målchanser framåt, bland annat en frispark i stolpen av Julius Lindberg. Minuter senare tilldelas hemmalaget en straff och Andreas Schjederup sköt in sitt andra mål för dagen.

– I andra halvlek släpper vi in tre mål på en ungefär tio minuter, det är något vi behöver kolla på i efterhand och förbättra. Vi behöver höja vår prestation i det individuella försvarspelet och vara mer påkopplade, det finns situationer där vi behöver agera istället för att reagera.

Adam Lundkvist fortsätter:

– Vi vet vad som behövs förbättras, det är sånt man lär sig med förluster. Vi tar med oss den höga intensiteten i den första halvleken och detaljerna som vi behöver slippa på inför nästa helg, säger Adam Lundkvist.


Försäsongen är nu avslutad och nästa vecka väntar den första tävlingsmatchen för BK Häcken när Östersunds FK gästar Hisingen i den första matchen i gruppspelet i Svenska Cupen. För Adam Lundkvist blir det debut i en tävlingsmatch i den gulsvarta tröjan.

– Det ska bli otroligt kul att få kliva ut på Bravida Arena och debutera på riktigt framför supportrarna, man kan spela hur många träningsmatcher som helst, men det blir aldrig samma känsla som en tävlingsmatcher, då är det på riktigt och en match som verkligen betyder något, säger Adam Lundkvist.


Säkra din biljett till den första matchen i gruppspelet i Svenska Cupen mot Östersunds FK


BK Häcken – Östersunds FK

Datum: Lördag 17 februari.

Plars: Bravida Arena.

Matchstart: 13.00.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved