Formstark nykomling väntar i morgon - BK Häcken BK Häcken
Herr
2020-07-11 15:13:44
Formstark nykomling väntar i morgon

Efter en något trög start har BK Häcken nu två segrar på de senaste tre allsvenska matcherna och parkerar just nu på delad tredje plats i tabellen. Morgondagens motståndare Mjällby är ett av de andra tredjeplacerade lagen och de har ännu finare facit – Blekingarna har tre raka segrar i serien.

– Med tre raka segrar har de fått fin medvind, säger BK Häckens tränare Andreas Alm.


Det är en knapp vecka sedan BK Häckens senaste allsvenska match – 3-0-segern hemma mot Hammarby. Efter den intensiva omstarten av tävlingssäsongen har den här veckan haft ett mer ”vanligt” upplägg i denna annars ovanliga säsong.

– Det blir en annan rytm och chans till att fokusera om och se lite på det vi har gjort och var det placerar oss poängmässigt och i tabellen. Vi spelade första matchen 15 juni och idag är det 11 juli. Det har alltså gått mindre än en månad av den allsvenska säsongen, så sett en rätt kort period av matchspel även om några lag fått en och två cupmatcher i tillägg. Vi har många månader kvar, säger Andreas Alm.


Har ni tränat på något särskilt under veckan?

– Det har som alltid varit en mix av försvar och anfall varje dag och genom veckan.


Med lite mer distans till Hammarby-matchen, hur nöjd är du med er insats i den matchen?

– Det var bra att få veta hur det ser ut när vi få träff på ett bra lag i vår press och sedan skapar de ytor vi trivs bäst i.


Ni har tre raka nollor bakåt, hur skulle du recensera ert försvarspel i de senaste matcherna?

– Peter har gjort några fina räddningar och det behövs om vi ska hålla nollan. Annars märker vi att vi är bäst defensivt när vi får träff på motståndarna tidigt i deras anfall, oavsett var det är på planen.


Mjällby – vad är de för typ av lag och vad är de särskilt bra på?

– De har en trupp som är fint byggd på flera sätt och med tre raka segrar i Allsvenskan har de fått fin medvind. Förstås blev straffläggningen senast en stor besvikelse för dem, så nära en titel men själva insatsen var god.


Mjällby spelade 120 minuter plus straffar så sent om i torsdags (cupsemi mot Malmö – förlust efter straffar), hur tror du att det påverkar dem inför den här matchen?

– De bänkade mer än halva laget i cupen om vi ska gissa oss till startelva mot oss, så de vi möter har inte 120 minuter i benen. Jag var på plats på Strandvallen och tyckte Mjällby såg starka ut genom alla minuterna. De kan spela på många olika sätt med fina fötter och god fysisk kraft.


Imam Jagne skadade sig i veckan och är inte uttagningsbar mot Mjällby. Men enligt Andreas Alm är snart tillbaka.

– Imam Jagne kolliderade på träning i veckan och fick en smäll på knäet och har inte varit i träning denna vecka. Vi är glada för att det inte blev värre och han känner sig redan bättre.


Mjällby AIF – BK Häcken

Söndag, 12 juli, kl 17.30.

Matchen sänds av Dplay och skaffar du ditt abonnemang via den här länken, så får BK Häcken en del av intäkten.


Truppen:

Peter Abrahamsson, Jonathan Rasheed, Adam Andersson, Godswill Ekpolo, Joona Toivio, Rasmus Lindgren, Leonard Zuta, Erik Friberg, Alexander Faltsetas, Gustav Berggren, Leo Bengtsson, Ahmed Yasin, Daleho Irandust, Jasse Tuominen, Ali Youssef, Adnan Maric, Patrik Wålemark, Alexander Søderlund.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.