Förra året i division ett – nu är Sverrisson på den nivå han vill vara - BK Häcken BK Häcken
Herr
2019-08-17 16:31:12
Förra året i division ett – nu är Sverrisson på den nivå han vill vara

Förra året vid den här tiden spelade han i division ett. För ett par veckor sedan var han med från start i bägge mötena med AZ Alkmaar i kvalet till Europa League.

– Det är klart att det är en stor kontrast men i grund och botten är det ändå fotboll. Det gäller att gå ut och tro på sig själv så blir inte skillnaden så stor, säger Oskar Sverrisson.


Det var i december förra året som Oskar Sverrisson skrev på ett kontrakt med Bollklubben efter att ha spenderat de senaste två säsongerna med Mjällby AIF i division ett. Ett efterlängtat steg för vänsterbacken med det isländska efternamnet (hans pappa är islänning).


– Det är på den här nivån man vill spela så det är klart att det är väldigt roligt att ha tagit det klivet. Men nu när man är inne i det så gäller det att inte göra för stor sak av det. Oavsett nivå så handlar det om fotbollsmatcher som man är uttagen att spela och då gäller det att förhålla sig till det, säger Oskar Sverrisson.


Den allsvenska debuten kom den 5 maj i hemmamatchen mot Gif Sundsvall när han avlöste Godswill Ekpolo i den andra halvleken. Därefter blev det ytterligare två inhopp innan han äntligen fick vara med från start i bortamatchen mot, återigen, Gif Sundsvall, den 20 juli. Några dagar senare fick han på nytt förtroende i startelvan – mot AZ Alkmaar i kvalet till Europa League.


– Vi fick laget på matchdagen och med tanke på att jag inte spelat så mycket tidigare under året så blev jag kanske lite förvånad. Men samtidigt försöker man alltid vara förberedd, det kan alltid hända saker och någonstans gäller det att alltid tro att man ska få starta. För min del var det skönt att vi vann mot Giffarna och höll nollan och sen var det så klart skönt att få fortsätta att spela i matchen efter, fortsätter han. 


Efter en inledning på säsongen där han mestadels har fått sitta på bänken så har han den senaste månaden visat att han på allvar vill vara med och konkurrera om en startplats i backlinjen.

– Jag vill ju spela mer och är inte bara här för att det är kul. Jag hoppas att jag påtänkt för att starta inför varje match men jag kan inte göra mer än att träna på och så får Andreas Alm och de andra ta beslut om vem som ska spela. Jag tycker att jag har tagit steg hela året men för att ta det där extra klivet så handlar det om att göra fler matcher, det är då det kommer, säger han.


I morgondagens match mot Örebro är Godswill Ekpolo avstängd och med Kari Arkivuo fortsatt på skadelistan så lär möjligheterna för Oskar Sverrisson att få starta vara stora. Även Paulinho är avstängd i morgon. Nyförvärvet Gustaf Nilsson, som tilldelats tröjnummer 9, är med i truppen. Noterbart är också att Benjamin Arapovic för första gången är med i en allsvensk trupp.


Örebro SK – BK Häcken, söndag 15.00, Behrn Arena.


BK Häckens matchtrupp:

Peter Abrahamsson, Christoffer Källqvist, Juhani Ojala, Johan Hammar, Alexander Faltsetas, Erik Friberg, Oskar Sverrisson, Gustav Berggren, Daleho Irandust, Ali Youssef, Rasmus Lindgren, Joona Toivio, Viktor Lundberg, Adam Andersson, Ahmed Yasin, Gustaf Nilsson, Kwame Kizito, Benjamin Arapovic.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.