BK Häcken med 2–0-seger mot Halmstad: "Att få göra mål här är en stolthet" - BK Häcken BK Häcken
Herr
2022-06-16 17:30:57
BK Häcken med 2–0-seger mot Halmstad: "Att få göra mål här är en stolthet"

När BK Häcken tog emot Halmstad på Bravida Arena avlöste målchanserna varandra. Men trots två straffar i den första halvleken dröjde det ända till den 79:e minuten innan målnollan sprack.

– Vi kanske skulle ha vunnit med fem, sex – noll, säger Mikkel Rygaard.

 

Det var tidigt ett stort BK Häcken tryck mot gästande Halmstads mål. Men efter en omställning var det Halmstad BK som fick det bästa läget i början av första halvlek i form av en straff. Halmstads mittback Joseph Baffo stegade fram till straffpunkten – och sköt över.
Senare samma halvlek blev Leo Bengtsson fälld i Halmstads straffområde. Han gick själv fram för att ta den men även han sköt ovanför målet.

– Känslan är att första halvlek inte var okej. Jag tycker att vi ska göra det bättre. Vi tappar boll för lätt och sen har vi en hel plan att springa tillbaka, säger Mikkel Rygaard som tillsammans med Romeo Amane och Peter Abrahamsson fick spela 90 minuter för BK Häcken.

 

Till den andra halvleken hade BK Häcken i stort sett bytt ut hela laget. Gulsvart kom till lägen, gång efter annan, men hade svårt att få in den i målet bakom Halmstadmålvakten, Malkolm Nilsson Säfqvist.

– Ibra (red. anm. Ibrahim Sadiq) kommer tillbaka och gör sin första match på lång tid. Han ska väl göra tre mål i dag. Men det är egentligen bara härligt att ha honom på planen. Vi får hoppas att han gör mål nästa gång, säger Rygaard.

 

I stället var det Blair Turgott som gjorde matchens första mål efter ett fint avslut, från strax utanför straffområdet, som letade sig in i målvaktens vänstra hörn. 

Bara några minuter senare fick den 18-årige akademispelaren Oskar Ruuska göra 2–0 på hörna, vilket också blev slutsiffrorna för dagen.

– Det är alltid kul att få upp en U19-spelare. Han gör det bra vid målet och det är kul att se honom ta chansen. Han gör det bra, säger Rygaard.

 

Ruuska själv är glad över att ha gjort sitt första mål för BK Häcken.

– Jag skarvnickade den men touchade inte bollen så mycket. Det blev någon retur och då glidtacklade jag in den. Det var den skönaste känslan, säger Ruuska.

 

Målet mot Halmstad var dessutom hans första mål i BK Häcken-tröjan. Ett mål som han hoppas är ett steg på vägen till A-lagstruppen.

– Det betyder jättemycket. Häcken är klubben jag vill spela för. Att få göra mål här är en stolthet, säger han.

 


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.