Fortsatt serieledning i U21-Allsvenskan efter oavgjort - BK Häcken BK Häcken
Herr
2019-04-08 19:45:41
Fortsatt serieledning i U21-Allsvenskan efter oavgjort

BK Häcken spelade 1-1 i dagens match i U21-Allsvenskan mot Malmö FF. Bollklubben behåller därmed sin serieledning.

– Vi gör en bra match men jag hade önskat en lite bättre offensiv, säger U21-ansvarig Teddy Olausson.


För andra gången på en vecka åkte BK Häcken till Malmö för match mot Malmö FF. Matchen i U21-Allsvenskan spelades på Malmö IP och planens underlag präglade matchen.

– Det var hybridgräs men det var mer likt vanligt gräs och spelet blev lite påverkat av det. Aktioner tog längre tid, det var tyngre att springa och det blev mer fysiskt spel, säger Teddy Olausson.


Malmö FF ställde, precis som BK Häcken, upp med ett starkt lag. Med i skåningarnas startelva fanns bland andra Markus Rosenberg, Bonke Innocent och Erdal Rakip. Hemmalaget satte redan från början hårt tryck på BK Häcken vilket gjorde att Bollklubben hade svårt att få igång något direkt spel. 

– De står högt och stänger oss. Vi tar lite för mycket tid med bollen och har svårt att kombinera oss fram, säger Teddy Olausson.


Redan efter en kvart hade matchens bägge mål gjorts. Först var det Malmö FF som tog ledningen i den nionde matchminuten med ett skott från hörnet av straffområdet som seglade in över Jonathan Rasheed. Men bara fem minuter senare var det BK Häckens tur att skriva in sig i målprotokollet. Viktor Lundberg fick till ett bra skott efter ett inspel från Oskar Sverrisson och det var kvitterat på Malmö IP. Förutom några halvchanser så var resten av halvleken tämligen händelsefattig.


– Vi snackade ihop oss inför andra och styrde det så att vi satte liknande tryck på dem som de gjort på oss i första. Vi lyckades bra med det men samtidigt hade vi fortsatt svårt att få till egna kombinationer. De fastnade oftast någonstans på vägen, fortsätter Teddy Olausson.


Förutom några skott utifrån så blev även andra halvlek händelselös, istället var det mest ställningskrig och kamp. Det var två bra lag som tog ut varandra, lite på samma sätt som i förra U21-matchen mot Elfsborg.


– Jag hade önskat att vi var bättre i offensiven. Men det var en match mellan två bra lag med mycket energi, kamp och dueller. Det är bra att få träna på den typen av matcher också, säger Teddy Olausson.


Vad gäller individuella prestationer så gjorde mittbackarna Johan Hammar och Juhani Ojala återigen stabila insatser. Även Viktor Lundberg och Daleho Irandust är värda extra beröm. Irandust spelade centralt på mittfältet i en av de sittande rollerna, han jobbade bra defensivt och visade stundtals även prov på sina offensiva kvaliteter under de 65 minuter han spelade.


Nu laddar vi närmast för matchen mot Falkenberg i Allsvenskan på lördag. Nästa match för U21-laget är den 16 april då Halmstad kommer på besök till GPA.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.