Förväntansfulla sexåringar gjorde sin första träning - BK Häcken BK Häcken
Ungdom
2020-03-28 13:36:49
Förväntansfulla sexåringar gjorde sin första träning

BK Häcken-familjen har mycket glädjande utökats med ett antal flickor och pojkar födda 2014 – idag var det efterlängtad premiärträning för föreningens nya årskull.

– Det här är en av de bästa dagarna i den rollen jag har, säger ungdomsansvarig Anders Wahrnberg.


Solen flödade på Hisingen och Slätta Damm när ett 50-tal förväntansfulla flickor och pojkar idag gjorde sin allra första träning som BK Häcken-spelare. Från det år man fyller sex år kan man börja spela fotboll i BK Häcken, och den första träningen med nya kullen ligger traditionsenligt vid den här tiden på året.

– Det är en massa glädje och förväntan hos både barnen och föräldrarna när de introduceras in föreningen. För mig är nästan detta det allra viktigaste – att föräldrar ser att det finns strukturer och att vi bryr oss om barnen, säger Anders Wahrnberg och fortsätter: 

– Det handlar både om fotbollen på planen men också hur man är en bra kompis. Vi vill också försöka involvera föräldrarna så att de kan bli framtida ledare i föreningen. Det är viktigt att vi redan när barnen är unga visar upp hur vi tänker i metodiken och vad som är viktigt för oss.


Sexåringarna kommer nu att träna en gång i veckan. Förutom träningar så är det under året inplanerat några tillfällen där de kommer att spela tre-mot-tre-matcher. Förhoppningen är att de ska finna sig tillrätta på Slätta Damm – hjärtat i BK Häckens ungdomsverksamhet. 


– Det ska vara en bra utvecklingsmiljö på ”Slätta”. Vi vill att de föräldrar och barn som är här verkligen ska känna föreningslivet och stanna kvar även efter träningarna. Många har barn i äldre åldrar som kommer senare och om vi får föräldrar och syskon att stanna kvar så bygger vi en stark föreningskultur. Det ska vara en härlig idrottsmiljö att vara i för alla, och det tycker jag vi lyckats riktigt bra med, avslutar Anders Wahrnberg.


Vi hälsar de nya spelarna varmt välkomna till BK Häcken!

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.