Från Biskopsgården till Liverpool - BK Häcken BK Häcken
Herr
2020-10-04 13:45:00
Från Biskopsgården till Liverpool

Från Biskopsgården till Liverpool. Från BK Häcken till Everton FC. Imam Jagne har skrivit på ett treårskontrakt med Premier League-klubben och lämnar BK Häcken.


Imam Jagnes moderklubb är Solväders FC i Biskopsgården men han gick till BK Häcken redan som 12-åring och är fostrad i Bollklubbens ungdomsverksamhet på Slätta Damm. Efter ett händelserikt fjolår, där mittfältaren tog en ordinarie plats i P17-laget och blev uttagen i landslaget för första gången, belönades han i vintras med ett A-lagskontrakt.

Nu tar han nästa steg i karriären, när han lämnar BK Häcken för Everton FC.

– Min tid i BK Häcken kan jag inte beskriva för det har varit så mycket. Jag utvecklades hela tiden och blev en bättre människa för varje dag eftersom jag hade så fina människor runtomkring mig hela tiden, både personal och spelare. Jag kan aldrig tacka Häcken nog för allt de har gjort för mig och speciellt tack till Hristijan (Cvetkovski, tränare, P17-laget) som flyttade upp mig till akademin och började lära mig fotboll på riktigt, säger Imam Jagne.

17-årige Jagne är redan på plats i England och redo för att ta sig an utmaningen i sin nya klubb.

– Det ska bli riktigt spännande. Jag tackar gud för att ha fått den här möjligheten men det är ett test från allah och bollen är i mina händer. Nu gäller det för mig att arbeta dubbelt så hårt, säger Imam Jagne.

BK Häcken är stolta över att ännu en spelare gått genom vår ungdoms- och akademiverksamhet och sedan tar steget vidare ut i Europa.

– Imam är en fin kille med en fin framtid som fotbollsspelare, som är välkommen tillbaka till oss när han så önskar, säger sportchef Sonny Karlsson.


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.