Friberg redo igen efter uppehållet - BK Häcken BK Häcken
Herr
2020-09-13 16:11:39
Friberg redo igen efter uppehållet

Någon som minns när Erik Friberg gjorde en dålig match senast? Bollklubbens 34-årige mittfältsnav gör som vanligt en strålande säsong och radar upp den ena briljanta prestationen efter den andra.

– Nu det senaste tycker jag det har känts okej, men jag tänker inte så mycket på hur det känns utan kör på mest, säger han.


Man brukar prata om vikten av en stark centrallinje. Ryggraden i ett lag. Spelare som både bidrar med kvalitet och pondus. Gärna kulturbärare. Frågan är om det finns någon spelare i Allsvenskan som passar bättre in där än Erik Friberg. 34-åringen är inne på sin sammanlagt åttonde säsong i sin andra sejour i klubben. Och han är precis lika viktig nu som han alltid varit för Bollklubbens spel. Är han hel och tillgänglig spelar han. Och han gör det i stort sett alltid bra. I de senaste matcherna har han varit mer eller mindre briljant. Fotbollshjärnan, blicken och passningsspelet kombinerat med en ursinnig och uppoffrande defensiv är det få mittfältare i Allsvenskan som matchar. Och trots ett intensivt spelschema levererar han gång på gång.

– Det är matcher jag tycker är roligt, sedan när vi spelar så tätt så är det inga träningar egentligen utan då får man förbereda sig för 90 minuter var tredje, fjärde dag. Men så kommer det inte vara längre. Nu är det normalt igen men det har varit mycket och det är klart att det sliter lite grann men matcherna är det som är roligt så när det väl är match då är det läge att springa och köra, säger han.


Förutom att det mördande intensiva schemat som varit det nya normala nu är ett minne blott så har det dessutom varit landslagsuppehåll. Och ingen match i omgång 19 för Bollklubbens del. Tid för återhämtning och att ladda om.

– Vi var lediga några dagar efter AIK och sen var vi lediga förra helgen, sen har vi kört på vi som har varit här. Det har varit borta en del folk men det har varit skönt efter de här 18 matcherna att få ett litet brejk. Nu är man sugen, speciellt när det gått bra för oss i matcherna innan uppehållet. Så det är klart att vi är sugna på att dra igång det men samtidigt har det behövts lite vila också.


De fyra raka segrarna samtidigt som några av de andra lagen i toppskiktet av tabellen gått lite tyngre har gjort att Bollklubben nu tagit sig upp på andra plats i tabellen. Samtidigt kan det svänga fort så det gäller att inte slå sig för bröstet.

–  Så som säsongen har varit så har alla slagit alla och det gäller att vi är med hela tiden. Nu har vi tagit fyra raka och då händer det mycket i en tabell, men det gäller att vi fortsätter att vi gör det vi ska i alla matcher. Det finns inga lätta matcher, så enkelt är det. Om vi fortsätter vinna så kommer vi vara däruppe i toppen men det gäller att ta sina treor, det går fort. Innan de fyra senaste matcherna så var vi inte riktigt med däruppe så det gäller att vi är med hela vägen. Vi vill ju vara däruppe så vi är väl där vi ska vara tycker jag.


Malmös förlust mot Örebro i torsdags gör att Bollklubben vid en seger imorgon kan krympa avståndet till skåningarna till bara tre poäng. En kittlande tanke. Men en sak i taget. Sirius som har övertygat under säsongen blir en tuff nöt att knäcka på Bravida imorgon.

– Det finns inga lätta matcher, herregud tar de (Sirius) en trea här imorgon så är väl de nästan ikapp oss. Tabellmässigt så hade det varit bra att vinna men vi har stor respekt för Sirius. Vi vet att vi måste upp i en bra nivå för att vinna den matchen, så är det. De är ett bra och spelskickligt lag med bra offensiva spelare som gör mycket poäng och mål. Det kommer bli jättetufft.BK Häcken – Sirius

Måndag, 14 september, kl 19.00

Matchen sänds av Dplay och skaffar du ditt abonnemang via den här länken, så får BK Häcken en del av intäkten.


Truppen:

Jonathan Rasheed, Pontus Dahlberg, Rasmus Lindgren, Joona Toivio, Oskar Sverrisson, Adam Andersson, Godswill Ekpolo, Johan Hammar, Erik Friberg, Gustav Berggren, Alexander Faltsetas, Alexander Søderlund, Jasse Tuominen, Viktor Lundberg, Ahmed Yasin, Leo Bengtsson, Daleho Irandust, Patrik Wålemark.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.