Fridriksson tillbaka från landslagssamlingen: ”Det vore skönt med revansch” - BK Häcken BK Häcken
Herr
2022-06-23 13:15:00
Fridriksson tillbaka från landslagssamlingen: ”Det vore skönt med revansch”

Efter att ha varit med den isländska landslagstruppen är Valgeir Lunddal Fridriksson tillbaka på Hisingen. 

I återstarten av Allsvenskan ställs BK Häcken mot Hammarby som senast vann med 4–0, ett resultat som skickade ut BK Häcken ur cupen.

– Vi har skärpt till vår defensiv och en del annat. Det vore skönt med revansch, säger Valgeir Lunddal Fridriksson.

 

Fridriksson har för första gången varit borta med det isländska landslaget på ett landslagsuppehåll innehållande tävlingsmatcher. Det isländska landslaget spelade oavgjort i sina tre Nations League-matcher där man ställdes mot Israel två gånger och Albanien.

I tävlingsmatcherna fick Fridriksson ingen speltid – men i träningsmatchen mot San Marino var han med från start.

– Det var helt okej. Det var mycket resande. Vi vann bara en match och det var mot San Marino, men vi vann bara med 1–0. Efter den matchen var de isländska medierna inte glada, säger han.

 

Fridriksson var tillbaka lagom till träningsmatchen mot Örgryte. De två träningsmatcherna dessförinnan hade han missat till följd av landslagsuppehållet.

– Det var ett okej 2–2-resultat. Det var en rolig andrahalvlek men den första var vi inte bra alls, säger han om matchen.

 

Inför återstarten av Allsvenskan leder BK Häcken med sina 23 poäng på tio matcher. Samtidigt återfinns en nagel i ögat från våren – Hammarbyförlusten i Svenska Cupen. En match som skickade ut BK Häcken redan i gruppspelet.

– Då var vi fortfarande i ett läge där vi utvecklade vår spelstil. Självklart är det också svårt att spela borta mot lag med så mycket fans som Hammarby. Men om vi fokuserar på våra kvaliteter i det offensiva och defensiva spelet så vinner vi på söndag, säger han.

 


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.