Herr
2021-07-28 16:01:09
Full fart framåt i returen mot Aberdeen

Imorgon avgörs det om BK Häcken lyckas gå vidare till nästa kvalomgång i Europa Conference League. Laget ska försöka vända ett 5–1-underläge när Aberdeen gästar Bravida Arena.

1–5 i Skottland betyder att BK Häcken behöver gå framåt i returmötet mot Aberdeen på Bravida Arena imorgon. Matchen i Skottland började annars lovande, men två mål under andra halvan av första halvlek gav Aberdeen energi. Ett tidigt 3–0-mål i andra halvlek gjorde att BK Häcken fick en rejäl uppförsbacke, men laget reste sig och med Alexander Jeremejeffs fina 3–1-mål fick laget hopp. 3–2 var ytterst nära, men istället släppte BK Häcken in två onödiga i mål i matchens slutskede, vilket gjorde att skottarna vann med hela 5–1. Det blir med andra ord en rejäl utmaning för BK Häcken att vända på mötet under torsdagskvällen.

De gulsvarta studsade tillbaka från Skottlandsresan snabbt och under söndagen spelade BK Häcken oavgjort mot IF Elfsborg på Bravida Arena. Per Frick gav gästerna en tidig ledning, men för andra matchen i rad gjorde Alexander Jeremejeff mål när han stötte in en hörna i andra halvlek. Jeremejeff är i gott slag och med sina sex mål i Allsvenskan placerar han sig på en delad andraplats i skytteligan.

– Jag är nöjd med delar av matchen. Vi kunde i perioder styra matchen och komma till en del bra chanser. Sedan måste vi jobba med den sista tredjedelen, vilket vi inte riktigt hunnit med ännu. Hittills har vi jobbat kortsiktigt för att kunna ta de poäng vi behöver för att få andrum och det har vi lyckats med. Nu gäller det att fortsätta ha ett gott försvarsspel, men också utveckla vårt anfallsspel, säger Per-Mathias Högmo.

Att ta in ett 5–1-underläge blir en rejäl utmaning, men Högmo är optimistisk inför morgondagen.

– Vi har alla möjligheter imorgon, definitivt. Vi går självklart ut för att klara av det här och vi såg i bortamötet att det var fullt möjligt att skapa bra målchanser mot dem. Vi måste gå framåt imorgon, utveckla vårt anfallsspel och komma till chanser. Två mål i varje halvlek så är vi i kapp, säger han.

Notera att bortamålsregeln är borttagen till i år. BK Häcken behöver vinna med med fyra mål för att nå förlängning eller minst fem mål för att gå vidare.

BK Häcken – Aberdeen

Bravida Arena

29 juli, 18:30

Köp biljett till matchen här.

Matchen sänds också på Sportbladet. För att kunna se matchen behöver du ett Plus-abonnemang.

Läget i laget: Rasmus Lindgren (fot), Ture Widestrand (huvud), Erik Friberg (vad), Daleho Irandust (lår), Samuel Gustafson (lår), Ali Youssef (knä, läs mer) saknas.

Truppen: Peter Abrahamsson, Jonathan Rasheed, Johan Brattberg, Johan Hammar, Valgeir Fridriksson, Tobias Carlsson, Oskar Sverrisson, Yannick Adjoumani, Godswill Ekpolo, Joona Toivio, Martin Olsson, Patrik Wålemark, Tobias Heintz, Alexander Faltsetas, Gustav Berggren, Alexander Jeremejeff, Leo Bengtsson, Benie Traore, Samir Maarouf, Nasiru Mohammed, William Milovanovic, Leonardo Farah Shahin.