Herr
2019-12-09 15:50:00
Fyra gulsvarta spelare till januariturnén

Hela fyra spelare från Bollklubben togs i dag ut till landslagets januariturné. För Gustav Berggren är det första gången han kommer med i A-landslaget.

– Otroligt kul, det var inget jag hade räknat med, säger han.


Av de 25 spelare som förbundskapten Janne Andersson tog ut så kommer alltså fyra från Bollklubben. Daleho Irandust, Adam Andersson och Peter Abrahamsson har alla tre varit med på landslagets januariturné tidigare men för Gustav Berggren blir det alltså debut i de här sammanhangen. 

– Även om inte alla de bästa spelarna tas ut till den här truppen så är det här jättestort för mig. Det är ett kvitto på att jag har gjort en bra säsong och ger mig ännu mer motivation, säger han.


Han befinner sig just nu på semester på Bali men han följde presskonferensen via webben.

– Jag kände väl att det fanns en liten chans att jag kommer med men jag hade inte fått något mail eller kontakt innan heller så det gjorde att jag inte trodde att det var aktuellt. Det kändes lite märkligt att få reda på det på det sättet, direkt efteråt fick jag mail från förbundet, säger han.


BK Häcken är tillsammans med Hammarby det enda laget som har med fyra spelare i truppen. 

– Det är skitkul att vi är så många och ett bevis på att vi alla gjort bra ifrån oss, säger han.


Januariturnén är denna gång i Qatar och pågår 3-13/1. Två matcher ska spelas, den 9/1 mot Moldavien och den 12/1 mot Kosovo.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved