Herr
2019-11-10 19:25:31
Göteborgsderby väntar i Svenska Cupens gruppspel

Regerande cupmästaren BK Häcken får ta sig an Östersund, GAIS och Eskilsminne i nästa års gruppspel av Svenska Cupen. Gruppsegraren går vidare till kvartsfinal.


32 lag skulle placeras ut i åtta grupper när gruppspelet till Svenska Cupen ikväll lottades. De allsvenska lag som tagit sig vidare till gruppspelet, vilket var alla lag utom Helsingborg, seedades enligt placeringen i den allsvenska sluttabellen. Seriesegraren i Superettan, Mjällby, lade beslag på den sista seedningsplatsen. De förutsättningarna innebar att BK Häcken och Östersund hamnade tillsammans som seedade lag i grupp 6. Och när själva lottningen var avklarad så stod det alltså klart att GAIS och Eskilsminne lottades fram till de två andra platserna. BK Häcken slog ut GAIS i kvartsfinalen på vägen till cuptriumfen i våras och nu väntar alltså ett nytt derby.

Eskilsminne hör hemma i Helsingborg och laget slutade på nionde plats i Division 1 Södra i år. De tränas av före detta Helsingborgsprofilen Mattias Lindström, som dessutom har spelat en säsong i GAIS. Gruppspelet utgörs av enkelmöten och gruppsegraren går vidare till kvartsfinal. Den första omgången spelas helgen den 22-23/2. Spelschemat är ännu inte klart.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved